Alleen naar een festival: Concert at Sea

ItsRobinEvenementen, Inspiratie, PersoonlijkLeave a Comment

De mensen die mij kennen weten het wel. Concert at Sea is ‘mijn’ festival en ik wil er dan ook heel graag heen. Toen de kaartverkoop voor 2016 bekend werd wilde niemand met mij mee. Veel mensen zouden dan niet gaan maar ik dacht: Ga ik mij daar echt door laten tegenhouden? Nope, ik ga wel alleen. Ik ken het festival, heb mijn rijbewijs en de sfeer op een festival, vooral op Concert at Sea, is zo gemoedelijk dat je wel aansluiting vind. Benieuwd hoe het is om alleen naar een festival te gaan? Lees dan snel verder!

Aankomst

13533188_1243935995618930_5172759334351270600_n

1 juli 2016 was het zover. Spullen ingepakt in de auto en daar ging ik dan, onderweg naar de camping. Ik had een arrangement geboekt bij Port Zélande. Vanaf 12 uur mocht je het terrein op van de camping. Ik was er iets eerder en mocht na het inchecken het terrein al op. Toen mijn tent stond ging ik op zoek naar de stroom die ik in eerste instantie niet kon vinden. Na eerst wat frustratie en daarna rustig nadenken had ik hem gevonden. Rond 2 uur half 3 was ik op het terrein.

Vrijdag

Doordat ik wat later aan kwam door gedoe met de tent miste ik helaas Cover at Sea. Op het moment dat ik net aankwam begon het ook te regenen. Ik ben toen bij de Delta lounge gaan zitten schuilen en heb ik gekeken naar de mensen die meededen met de silent disco. Op vrijdag heb ik Typhoon, Douwe Bob en Guus Meeuwis gezien. Ergens ben ik aangesloten bij een vriendin en haar familie maar ik weet niet meer precies wanneer. Faithless kwam ook nog maar daar ben ik terug naar de camping gegaan omdat ik heel moe was.

Zaterdag

Ik besloot op tijd naar de pendelbus te gaan zodat ik er zou zijn als het terrein open zou gaan. Het is heel leuk om te zien om als één van de eerste op het terrein te zijn en het langzaam vol te zien lopen. Als eerst ging ik naar het strand omdat ik graag bij de The Common Linnets vooraan wilde zitten. Hierdoor zag ik ook Stephanie Struijk wat ik erg leuk vond. Daarna volgde The Common Linnets en dit was heel gaaf. Het strand podium is heel fijn omdat het intiemer is. Ze speelde ook akoestisch en daar hou ik sowieso al heel erg van. De rest van de dag heb ik veel alleen doorgebracht. Bij De Jeugd van Tegenwoordig had ik met een vriend en zijn vriendin afgesproken maar ik vond dit optreden niet super. Verder heb ik op zaterdag Jett Rebel gezien en Skunk Anansie. Natuurlijk heb ik Blof ook gezien, hierbij stond ik heel ver vooraan tegen het hek van het looppad aan. Ik heb alle vier de bandleden een high-five gegeven toen zij naar het dak van het ‘geluidsgebouw’ gingen.

Hoe beviel het om alleen te gaan?

Eigenlijk heel goed. Ik kon doen en laten wat ik zelf wilde, hoefde met niemand rekening te houden. Verder is de sfeer op het festival heel erg gemoedelijk waardoor je al best snel met mensen in contact komt. Het was jammer dat het weer niet echt meezat en er vooral vrijdag veel regen was gevallen.

De tent opzetten en afbreken ging ook heel goed alleen en het autorijden ging ook prima. Ik kan het iedereen aanraden om, als je van festivals houd, een keer alleen naar te gaan.

 

Zou jij alleen naar een festival gaan?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.