Bucketlist: Eerste tattoo

ItsRobinBucketlist, ItsRobin 1.018 Comments

Een tattoo wilde ik al lang. Ik geloof dat ik vanaf mijn 12e al zei dat ik er één wilde. 24 oktober 2015 was het zover: mijn eerste tattoo en wel in het buitenland! Ik deel in deze blogpost of het pijn deed en wat de tattoo voor mij betekend.

Onderweg

Om 11 uur stapte ik in de auto. Toen begonnen de zenuwen. Dit is ga ik echt doen. Na 20 minuutjes rijden waren we bij East Coast Kustoms. Ja, ik heb mijn tattoo in het buitenland laten zetten. Ik had van een vriendin gehoord dat zij twee mensen kenden die hem daar hadden laten zetten. Verder heb ik het aan Samantha gevraagd, zij helpt hier de vrijwilligers/stagiaires in het huis en doet de boodschappen. Zij kende een man die veel tattoo’s had en altijd naar East Coast Kustoms ging. Op zaterdag kan je zonder afspraak binnen lopen om een tattoo te laten zetten. Toen ik binnen kwam was er niemand. Het is niet groot maar ik vond het sfeervol.

IMG_4131

IMG_4113

IMG_4128

IMG_4129

Ik wilde mijn tattoo klein hebben. Hij werd eerst getekend en de grootte vond ik precies goed. De tatoeëerder had 15 minuten nodig het klaar te maken dus het was even wachten. Ik werd steeds wat zenuwachtiger. Ik was bang voor de pijn en verwachtte dat het echt veel zeer zou doen.

Toen hij klaar was en ik mocht gaan zitten liepen er een paar meiden mee die er graag bij wilde zijn. Daarbij wilde ik ook graag iemands hand vast houden om in te kunnen knijpen. De eerste keer vond ik dat hij wat te scheef zat dus moest het opnieuw. Ik mocht hem er zelf opplakken zodat hij zat hoe ik hem wilde. Even nog in de spiegel kijken en ik vond hem goed. De tattoo zit op mijn linkerpols en dan meer dan links.

IMG_4146

IMG_4135

De ‘pijn’

De tatoeëerder maakte zijn spullen klaar en vertelde dat ik mijn arm zo stil mogelijk moest houden. Hij deed eerst het stukje waar het het meeste ‘pijn’ deed. Hij begon en ik kneep iemands hand fijn. De ‘pijn’ had ik heel anders verwacht. Ik had verwacht dat de tranen gelijk in mijn ogen zouden schieten van de pijn… Je kleine teen tegen een poottafel aan stoten vind ik meer pijnlijker dan het laten zetten van de tattoo. Het is meer een irritant ‘pijnlijk’ gevoel. Binnen 10 minuten was hij gezet. Toen hij klaar was ging het prikken zoals een schaafwond. Er ging soort roze gips verband omheen. Vanochtend (25 oktober) heb ik het eraf gehaald en gedaan wat er op de beschrijving stond wat ik moest doen.

IMG_4141

IMG_4133

De betekenis

Ik heb Simba laten tatoeëren. Het komt uit de Lion King en de gekke aap tekent het op de boom. Het heeft voor mij verschillende betekenissen. De quote die erbij hoort is: ‘Never forget who you are/remember who you are’. Dit spreekt voor zich lijkt me.
Ik wilde ook iets dat bij Zuid-Afrika paste, een leeuw past daar mooi bij. De tattoo staat ook voor alles wat ik hier al meegemaakt heb en wat ik nog de komende 5 maanden mee ga maken.
Daarnaast heeft de Lion King nog een twee quote’s die ik erg mooi/passend vind en waar mijn tattoo ook voor staat:

Even those who are gone are with us as we go on

Deze quote staat voor mijn opa en oma die allebei zijn overleden aan kanker. Ik geloof dat ze ergens nog dicht bij ons zijn.

Oh, yes, the past can hurt. But the way I see it, you can either run from it, or… learn from it. 

Van de gebeurtenissen in het verleden kan je wegrennen of je kan er van leren. Ik heb bijvoorbeeld geleerd dat ik soms meer aan mezelf mag denken en dat ik soms meer tijd in personen stak dan zij in mij staken.

IMG_4142

IMG_4158

Ik moet er nog wel een beetje aan wennen want als ik nu mijn arm optil zit er ineens iets zwarts. Ik ben er erg blij mee. De tattoo was R500, dit is ongeveer €32,- Het verzorgingspakket erbij was R140.

Heb jij een tattoo? Of wil je er ook één laten zetten? Wat betekend hij voor jou of vind je het gewoon mooi? 

Lots of love,
Robin

18 Comments on “Bucketlist: Eerste tattoo”

 1. Wat leuk! Ik heb zelf 2 tattoos, maar ik zou het stiekem toch een beetje eng vinden om ze in het buitenland te laten zetten! Tenzij het bij Kat Von D is natuurlijk haha!

  1. Leuk! Wat voor tattoos heb je? Ik vond het niet eng omdat ik mensen van hier ken en daar nog informatie aan heb gevraagd. Zolang je er goed onderzoek naar doet vind ik dat je hem ook gewoon in het buitenland kan laten zetten! Al zou ik het ook niet zo snel doen als ik er op vakantie zou zijn haha.

   1. Ah okee, dan snap ik wel dat je het gedaan hebt ja! Ik heb zelf 1 tattoo met de standen van de maan, dit is zonder betekenis eigenlijk, ik vond het gewoon heel mooi en mijn tweede tattoo heb ik begin deze maand laten zetten en dat zijn de tekens van de sterrenbeelden van mijn ouders, mijn zus en van mij! 😀

    1. Leuk! Mijn moeder heeft op haar been de sterrenbeelden van haarzelf, mij en mijn broertje en ze wil die van haar ouders en nog bij laten zetten zodat het een soort stamboom wordt.

 2. Erg gaaf Robin! Ik zit er ook al jaren aan te denken, maar wat voor iets? Ideeën genoeg in m’n hoofd.

 3. Mooie betekenis, en goedkoop zeg. Starttarief in NL is rond de 50-70,-! Heb er zelf nu 8 haha. Alleen vind wel dat je leeuwtje niet strak gezet is, sorry. Had deze artiest toch echt even langer de tijd voor moeten nemen. Goedkoop is vaak geen duurkoop helaas..Maar een andere artiest kan vaak tatoeages nog verbeteren.

  1. Alles is hier eigenlijk goedkoper dan in Nederland. Ieder zijn mening. Ik ben blij met mijn tattoo en hij is precies hoe ik hem wilde (:

 4. hallo robin
  wat een leuke tatto heb je laten zetten
  ik wens je nog heel veel plezier daar en veel sucses met je leerproses nog daar
  vele groetjes van thera en peter

 5. Ik heb zelf geen tattoo maar wat vind ik dit een mooi eerbetoon vanuit jou. Ik ben zelf ook gek op the lion king, zeker omdat er zoveel verborgen boodschappen in worden gedeeld. Grappig dat er ongeveer precies dezelfde quotes uit komen als die ik zelf altijd in mijn achterhoofd heb. Wat origineel die Simba! En ook nog eens extra tof dat je hem in Zuid-Afrika hebt laten zetten en de leeuw natuurlijk. Had niet beter gekund!

 6. Pingback: Bucketlist: Tweede tattoo - It's Robin

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.