Bucketlist: Haar doneren

ItsRobinBucketlist, Persoonlijk2 Comments

Bucketlist haar doneren
Bucketlist: haar doneren

Het is al weer een hele tijd geleden maar ik had dit nog helemaal niet op mijn blog gedeeld. Mijn haar doneren wilde ik al een aantal jaar. Op 29 juli 2017 was het zover en liet ik een groot stuk van mijn haar afknippen. Hierbij nog de voor en na foto’s. Als ik nu zie hoe lang mijn haar was zo’n 8 maanden terug, wow.

Het lange haar beu

Ik wilde al een tijd mijn haar doneren. Op verschillende haar donatie websites stond alleen dat zij minimaal 20 cm nodig hadden. Als dit dan van je haar af wordt geknipt moet het daarna nog in model worden geknipt. Hierdoor zou ik een hele korte coup krijgen en dat wilde ik dan ook net weer niet (Ik hoor je denken: het is ook nooit goed). Elke keer besloot ik dus maar mijn haar nog door te ‘sparen’. Echter kwam ik op een punt dat ik mijn lange haar echt zat werd. Het zat elke keer in de weg. Ik wilde daarom graag, voordat ik mijn diploma uitreiking zou hebben naar de kapper. Ik ben opnieuw gaan zoeken om haar te kunnen doneren.

Haardonor.nl

Gelukkig stuitte ik op haardonor.nl. Zij zijn tevreden met minimaal 15 cm (ze accepteren ook geverfd haar en wit/grijs haar). Toen ik dit las ben ik voor de spiegel gaan staan en heb ik gemeten hoe lang het dan ongeveer nog zou zijn. Dit was nog tot over mijn schouders en met het haar in model knippen zou het dan tot net bij mijn schouders komen. Veel korter dan ik gewend was maar ik wilde toch echt een deel van mijn haar kwijt. Vervolgens heb ik een afspraak bij de kapper gemaakt.


Happy new hair!

Ik vond het toch nog best spannend. Want ik wist niet hoe ik het korte haar zou vinden. Bij de kapster waren er twee staartjes gemaakt. Daarna is het in model geknipt. Het voelde wel gelijk heel fijn en een stuk lichter. De dagen erna ging ik wel eens met mijn hand door mijn haren en dan hield het sneller op dan ik verwachtte. Ik moest er dus wel even aan wennen.

  

(Bij de foto links vraag ik me af waar ik naar kijk?) Wat een verschil in lengte hé? Nu ik zo’n 8 maanden later de foto’s terug zie van hoe lang het was denk ik wel: ‘Wow!’. Ik ben heel blij met het kortere haar. Het is nu tussendoor nog een keer geknipt en binnenkort moet ik weer want het wordt mij weer te lang. Ik ben heel blij dat ik mijn haar gedoneerd heb. Ik heb ongeveer 17 cm gedoneerd en in totaal was er zo’n 20/22 cm van mijn haar af. Van Haardonor.nl kreeg ik een leuk bedankt kaartje met erop dat mijn haar goed was aangekomen (gelukkig maar!).

Heb jij jouw haar wel eens gedoneerd? Of ben je het misschien van plan?

2 Comments on “Bucketlist: Haar doneren”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.