Bucketlist: Sandboarden

ItsRobinBucketlist, ItsRobin 1.0, Zuid-Afrika2 Comments

31 oktober hebben we met een aantal gesandboard bij Sunday rivers. Sandboarden was iets dat op mijn bucketlist stond. Wat er allemaal nog meer op mijn bucketlist staat kunnen jullie binnenkort lezen (:. Nu eerst wat foto’s van het sandboarden en wat ik ervan vond!

We gingen eerst met een bootje naar de locatie toe. Het waaide best hard maar het was wel lekker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ergens daar in de buurt kan je een bootje huren maar je kan er ook gewoon heen rijden en lekker naast de rivier gaan zitten om bijvoorbeeld te picknicken.

De man vertelde dat het hetzelfde werkt als snowboarden maar dat het makkelijker was. Ik heb ooit is op de middelbare school wat lessen gehad, ik geloof 6, dit was toen niet op sneeuw maar op iets van matten. Degene die goed konden snowboarden vonden het sandboarden niet echt leuk. Het was ook heel erg zwaar om elke keer weer de duinen op omhoog te lopen. Ik vond het wel leuk om te doen. Ik vind het, zoals de instructeur al had gezegd, makkelijker dan snowboarden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op een gegeven moment viel ik toch wel vaak en had ik wel genoeg schaafwonden achter op mijn benen zitten door die dingen aan de achterkant. Als ik beter kon blijven staan wilde ik het eigenlijk filmen maar omdat ik toch steeds viel durfde ik het niet aan. Mijn camera is dan wel waterproef maar niet zandproef Ik viel ook nog twee keer hard op mijn kont dus mijn stuitje deed ook aardig zeer. Ik besloot toen maar om met de zwarte kunststof rechthoekige dingen van de duinen af te gaan. Ik waxte hem en ging vol goede moed naar boven. Onderweg naar boven moest ik een paar keer op adem komen wat me weer hard confronteerde met het feit dat ik dus geen conditie heb. Boven aangekomen heb je een mooi uitzicht.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik heb geen foto van de zwarte buikglij platen maar ik heb wel een filmpje gemaakt waarop ik naar beneden ga. Het is het leukste als je op je buik gaat liggen en dan zo naar beneden gaat. Echter wist ik boven niet meer welke kant ik nou had ingewaxt… oeps. Ik ging eerst sloom naar beneden en bedacht me dat ik dan wel de verkeerde kant naar onder had gedaan. Toen ik hem had omgedraaid ging ik wel wat sneller. Ik gleed op de zwarte plaat zelf soms wat naar voren zodat ik moest stoppen zoals je op het filmpje kan zien. (Het is zonder geluid dus denk niet dat je geluid stuk is ;))

Als ik het nog is doe neem ik lange sokken mee zodat mijn bovenbenen en enkels niet beschadigen.

Staat sandboarden ook op jou bucketlist?

Lots of love,
Robin

2 Comments on “Bucketlist: Sandboarden”

  1. Heel stoer hoor, maar probeer wel een beetje heel te blijven daar, zodat ze je als je straks weer thuis komt, gewoon nog kennen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.