Bucketlist: Shark cage diving

ItsRobinBucketlist, ItsRobin 1.0, Zuid-Afrika1 Comment

Het is alweer een tijd geleden dat ik die heb gedaan maar ik wil mijn ervaring nog wel met jullie delen. Het was in de week van 14 – 18 maart. Donderdag 17 maart 2016 was het tijd voor Shark cage diving!

Heenreis

Wat ik nog wel weet is dat we om 3.00 uur ’s nachts voor het hostel hadden afgesproken. Wat nog al zwaar was voor twee luilakken. ‘Gelukkig’ was het nog zo’n 3 uur rijden dus konden we in het busje verder slapen. We waren de eerste die instapte dus pikte we de achterbank in. Ik nam 3 stoelen in beslag en mijn benen hingen wat maar het sliep nog best lekker.

Onderweg moesten we nog een groep mensen oppikken die maar besloten hadden om niet te gaan slapen en er een feestje van te maken. Een paar kwamen dus half dronken het busje in. Eenmaal aangekomen kregen we nog een ontbijtje en instructies om vervolgens naar de boot te gaan.

Shark cage diving

Op de boot kregen we een pak en voordat je erin ging kreeg je een duikbril. Wij dachten dat we ook nog snorkels kregen maar dit was helaas niet zo. Je moest dus echt op het goede moment naar beneden gaan. Ik zat in de tweede groep en moest als tweede het water in en ja dat was heeeeeel erg koud, toen ik eruit ging voelde ik mijn vingers ook even niet meer. Doordat ik de duikbril op had en dus door mijn mond moest ademen had ik er even moeite mee. Ik vond dat ook best wel eng maar ik dwong mezelf om rustig te worden en er niet gelijk weer uit te gaan, want dat is een beetje zonde van het geld. Oh ja, een aantal van de groep die bij ons in het busje zat en dus gedronken hadden… Die hebben daar wel van geleerd. Nooit alcohol drinken voordat je een boot op gaat 😉

In het filmpje zit ik dus niet de hele tijd in de kooi. Pas als je mij erin ziet gaan zie je de haai die bijna de hand van mijn vriendin had verwond. Het filmpje geeft een goed beeld van de tocht en hoe het in zijn werk gaat.

We hebben geluk gehad want soms zien ze maar 2 haaien en wij heb 5 verschillende gezien. Soms zit je 3 uur op de boot op komt er geen één haai. Dat is nou eenmaal de natuur en het risico dat je loopt.

Terugreis

Met een DVD op zak ging ik weer het busje in en besloot ik om maar weer te slapen. Ik geloof dat we rond half 2/2 uur terug waren. De rest van de dag hebben we niet veel gedaan behalve ’s avonds naar een open lucht bioscoop geweest.

Het was erg gaaf om een keer gedaan te hebben! We hebben dit gedaan bij Sharklady Adventures in Gansbaai

Zou jij dit doen of heb je het misschien al gedaan? Wat is jouw ervaring? 

Lees meer over mijn bucketlist.

One Comment on “Bucketlist: Shark cage diving”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.