Bucketlist: Skydiven!

ItsRobinBucketlist, ItsRobin 1.0, Zuid-Afrika7 Comments

6 December was het zo ver: Skydiven. Dit stond al erg lang op mijn bucketlist. Eerst zouden we in Grahamstown gaan skydiven. Dit was ongeveer een uur rijden. De plannen veranderde en het werd Plettenberg Baai, 2,5 uur rijden vanaf Port Elizabeth. Of het de uren rijden waard was lees je hier!

De planning was om 9 uur weg te rijden, dit werd half 10. Niet erg want we hadden nog genoeg tijd om de afspraak te halen. Toen we bij Tsitsikamma bij het tank station even een stop hielden wilde er één auto niet meer starten. We hebben er toen nog 3 kwartier gestaan voordat hij aan de praat was. Er waren gelukkig wel mensen die er verstand van hadden. De afspraak stond om 1 uur. Toen we bij het tank station stonden werd ik al gebeld of we het zouden halen. Ik vertelde dat we een auto probleem hadden dus misschien iets later zouden zijn. We zijn er gekomen en de afspraak was verzet naar half 2. We waren met 7 die wilden skydiven. Één iemand ging alleen en zij ging als eerste. Daarna was ik aan de beurt! (Je kon maar met 4 in het vliegtuigje, 2 ervaren springers en dan 2 die willen skydiven).

01-skydive1

In het vliegtuig. Hier zat je ongeveer 20 minuten in om op 10.000 feet te komen.

06-skydive2

02-skydive3

07-skydive4

03-skydive5

Genieten van het uitzicht!

08-skydive6

04-skydive7

10-skydive

Daar ging ik dan. Voeten naar buiten en hop! We maakten een salto toen we er net uit waren.

05-skydive9

09-skydive8

De parachute open en nog meer genieten van het uitzicht! Het was zo mooi. De sprong en het uitzicht waren de 2,5/3 uur rijden echt meer dan waard. Ik zou het graag nog een keer doen maar dan wel ergens anders :).

Zodra ik thuis thuis ben zal ik het filmpje op YouTube zetten om het skydiven te laten zien! De foto’s hierboven zijn screenshots van het filmpje.

EDITHierbij het filmpje:

Ik sprong bij Skydive Plett. Hier hebben de instructeurs 13+ jaar ervaring en zij springen nu zo’n 17 keer per dag. Als het weer niet te slecht in natuurlijk. Ik betaalde 2300 rand, zo’n 150 euro.

Staat skydiven ook op jouw bucketlist?

Lots of love,
Robin

7 Comments on “Bucketlist: Skydiven!”

  1. Wow, jij staat ook nergens voor geloof ik! Maar niet om het een of ander, maar had jij het niet verschrikkelijk koud zo? Want je was nou niet bepaald warm aangekleed op de foto’s te zien. En op die hoogte is het normaal,zeer koud! Wat staat er nog meer op je lijst? Bij Cape Town kun je iets met witte haaien doen of zo, moet je wel een duikbrevet hebben trouwens. M’n zoon deed dat vorig jaar!

  2. Super vet dat je dit heb gedaan. Wil het ooit nog eens met mijn moeder gaan doen. Hopelijk gaat dat snel gebeuren wat het lijk mij echt heel leuk. Trouwens leuk dat je zo bezig ben met je bucketlist en de laatste tijd veel kan af strepen. Ben benieuwd welke volgd

  3. Veel plezier met het Shark Cage Diving. En let er wel op dan dat die kooi waar je dan in zit, goed gesloten is, als je tenminste niet als haaienvoer wilt eindigen!

  4. Gaaf om te zien. Wat een uitzicht! Op de een of andere manier lijkt bungeejumpen me niks (held op sokken enzo ;)) , maar skydiven lijkt me dan wel weer heel gaaf! Wat ik ook zo mooi vind om te zien is dat je echt zichtbaar geniet van de ervaring! Dat is het geld vast meer dan waard!

  5. Pingback: De hoogtepunten van 2015 - It's Robin

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.