Bucketlist: Vrijwilliger Glazenhuis/ 3FM Serious Request

ItsRobinBucketlist, EvenementenLeave a Comment

In de week van 18 tot 24 december 2016 heb ik twee shiften mee mogen helpen al vrijwilliger bij 3FM Serious Request . Ergens in september had ik mezelf opgegeven om mee te helpen en eind november konden alle mensen die zich aangemeld hadden opgeven waarmee zij wilde helpen als vrijwilliger. Hiermee staat er weer een vinkje op mijn bucketlist!

Hoe werkt het?

Via de website van het Rode Kruis kan je je aanmelden. De aanmeldingen voor Apeldoorn dit jaar zijn al open dus mocht je interesse hebben kan je jezelf nu al opgeven! Je meld je aan om een bericht te ontvangen als de werving (inschrijving) daadwerkelijk geopend is (eind november). Let op de leeftijd is 21 jaar en ouder! Je krijgt vanzelf een mail dat je jezelf kan aanmelden voor functies zoals: brievenbus, callcenter en ontvangstcomité. Het Rode Kruis maakt gebruikt van het planningssysteem van Randstad, je ontvangt een inlogcode voor Randstad en moet hierop je beschikbaarheid aangeven. Hierna krijg je bericht wanneer je bent ingedeeld en er volgt ook nog een draaiboek met alle informatie erin.

Ook op TV/via de livestream ben ik een paar keer gespot!

Mijn ervaring

Ik heb één dienst gedraaid in het callcenter en één brievenbus dienst gehad. De mensen zijn erg gezellig en het is allebei erg leuk om te doen. Voordat je het weet is je dienst over. Het systeem bij het callcenter werkt heel makkelijk. Ik heb een vrouw van 81 aan de telefoon gehad, een man die zijn verhaal kwijt wilde en mensen die liedjes voor Tijn aan vroegen. Tijdens mijn dienst in het callcenter werd gevraagd of we ook even konden dansen voor de uitzending van 19.30 op NPO3. Dit kan je zien via npo.nl bij de 37ste minuut komt het. Bij de brievenbus zorg je ervoor dat de doorstroom van bezoekers goed verloopt en dat er geen enorme rijen ontstaan. Ik had brievenbus dienst op vrijdag 23 december toen Mark Rutte slaapgast was en zijn nagels werden gelakt. Hiervan maakte hij via Facebook een live opname. Deze is te vinden op de 3FM Serious Request Facebookpagina “Mark Rutte laat zijn nagels lakken voor Tijn.” Je ziet mij gelijk in de eerste seconden bij de brievenbus met een grijze muts op en bij 6.10 minuut zie je mij even zwaaien als Domien laat zijn dat de pet af is.

De ‘foto’s’ zijn screenshots dus het is niet altijd even helder 😉

Mocht je dus in de buurt van Apeldoorn wonen dan raad ik het erg aan om mee te helpen tijdens 3FM Serious Request! Als vrijwilliger heb ik voordat het begon een rondleiding gehad waar ik al een blogpost over schreef. Het is natuurlijk niet gezegd dat ze dit elk jaar doen want het zal niet altijd mogelijk zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.