Camera crisis

ItsRobinItsRobin 1.0, Persoonlijk4 Comments

Voor Zuid-Afrika ben ik erg aan het twijfelen tussen een paar camera’s. Ik zit dus in een camera crisis. Een systeemcamera of een GoPro?

Als eerste had ik de systeemcamera Samsung NX3000 op het oog. Een systeemcamera zit tussen een spiegelreflexcamera en een compact camera in. Hij is handig mee te nemen en de foto’s zijn van kwaliteit vaak net zo goed als een spiegelreflex. Deze Samsung heeft een kantelbaar scherm wat erg handig is als ik (ooit) wil gaan vloggen. Ik vind de witte heel mooi maar de bruine spreekt mij ook aan. De bruine heeft een wat oudere look en dat vind ik heel gaaf. De camera kost €389,- bij bol.com.

Kevin-Lee-The-Phoblographer-Samsung-NX3000-Product-Images-1-680x401

De prijs vind ik dus al best duur. Er moet ook nog een hoes omheen zodat hij niet beschadigd in mijn tas. En een draagband is ook een must vind ik.

Daarnaast vond ik een Denver ACT-5030W. Dit is een GoPro maar dan goedkoper. Bij Bol.com kost hij €79,99. Je krijgt er afstandbediening, waterbestendige behuizing, montage voor op de fiets, een helm mount met straps en een montagesteun op zelfklevende basis bij. De camera kan ook op een selfiestick bevestigd worden.

DENVER_ACT_5030_(1)

De camera heeft goede recensies en zelfs een schermpje, wat de meeste GoPro’s niet hebben. Hij kan tot 55 meter onder water wat ook erg handig is. Het enige wat je erbij moet kopen is een microSD kaart. Hij kan tot 32GB hebben. Zo kom je nog op rond de €100,- euro uit. Hij kan opnemen in Full HD.

Welke camera zou jij kiezen? Of heb je een misschien nog een goede aanrader? 

Lots of love,
Robin

4 Comments on “Camera crisis”

 1. Ik zou geen van beide kiezen. Zover ik het begrijp wil je vooral iets om je stage vast te leggen en mogelijk te vloggen. Als je niet echt voor fotografie gaat [en vooral op handmatig foto’s gaat maken en niet verschillende lezen wilt] zou ik niet kiezen voor een systeemcamera. Dan is een ‘normale’ camera net zo goed en goedkoper.
  Ik zou gaan voor deze:
  http://www.mediamarkt.nl/mcs/product/_OLYMPUS-Tough-TG-850-Zwart,10259,483433,1282863.html?langId=-11
  Puur omdat hij enorm stevig is
  Wil je iets kleiners is deze ook mooi
  http://www.mediamarkt.nl/mcs/product/_CANON-PowerShot-N2-Wit,10259,483433,2106063.html?langId=-11

  En omdat je weet ik redelijk wat goedkoper bent zou je er zo een aktiecamera kunnen bijnemen zoals deze:
  http://www.blokker.nl/nl/blknl/salora-prosport-hd-action-camera
  Of die van de action.

   1. Goede foto’s kan je tegenwoordig met alle toestellen maken. Het is niet zo dat de kwaliteit per definitie beter is alleen omdat iets een systeemcamera of spiegelreflex is. Het voordeel van zo een toestellen is eigenlijk alleen er als je op handmatig schiet en wilt gaan werken met verschillende lenzen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.