Dublin reisverslag dag 1

ItsRobinReizenLeave a Comment

Dublin reisverslag dag 1

11 februari was het zover. Ik ging naar Dublin met Lindsey, ik kende haar alleen maar via social media. Erg spannend! Hoe onze eerste dag verliep lees je in mijn Dublin reisverslag dag 1!

Reisverslag Dublin.
11 februari 2018.
Weer: Wind, sneeuw, zon.

Vertrek

Het vliegtuig vertrok om 11:05. Vanuit Breda werd het lastig om er om 9:00 te zijn. Met de eerste trein had ik het kunnen halen maar als er dan iets gebeurd ben je de klos. Gelukkig kon ik bij een vriendin-huisgenoot slapen. Vanuit daar werd ik, onwijs lief, opgehaald door de vader van Lindsey. We kwamen ruim op tijd aan op het vliegveld. Door de beveiliging heen had ik een kleine probleem. Ik was vergeten het water uit mijn Dopper te gooien, dom! De beveiligster was zo lief dat ik terug mocht lopen en het water in een prullenbak mocht gooien, de dopper weggooien vond zij zonde (pfjoe). Toen dit achter de rug was hebben wij gewacht tot het tijd was om naar de gate te gaan. Door de paspoortcontrole, naar de wc en hup wachten bij de gate.

De vlucht verliep goed. Vanaf het vliegveld pakte we de bus naar het hostel. We sliepen bij Isaacs Hostel (hier komt later nog een blogpost over ;)). We waren er vroeger dan gepland maar gelukkig was onze kamer al klaar. Nadat we onze spullen hadden gedropt in de kamer en ons hadden opgefrist gingen we op pad.

Merrion Square

Als eerste besloten we naar Merrion Square te gaan. Elke zondag komen kunstartiesten hier samen om hun kunstwerken (voornamelijk schilderijen) te verkopen. Wij hadden er wat meer van verwacht. De schilderijen hingen om het park heen. Wij dachten dat er kraampjes in het park zouden staan. Helaas had ik het geld niet om iets te kopen. Er hingen hele mooie schilderijen tussen! Van de schilderijen heb ik geen foto gemaakt omdat de meeste dit niet waarderen en in verband met auteursrecht. Ik vond de prullenbakken heel leuk (hebben!). De onderste foto is een standbeeld van Oscar Wilde, een bekende Ierse toneelschrijver, schrijver, dichter en estheet, die aan het park heeft gewoond.

Trinity College

We vervolgde onze weg naar Trinity College voor de Books of Kells en de Long Room. Van Books of Kells mag je geen foto’s maken. De Long Room is een oude bibliotheek. Voor mij een sprookjes bibliotheek. Het rook er echt naar oude boeken. We hebben hier vol bewondering gekeken.

Gemaakt door: @lindsey_van_b  

Ha’penny Bridge en Temple bar

Vervolgens zijn Lindsey en ik doorgelopen naar Ha’penny Bridge. Deze voetgangersbrug is gebouwd in 1816. De brug heet eigenlijk ‘Liffey Bridge’. Men moest een halve pence betalen om over de brug te lopen. Vandaar dat de brug in de volksmond Ha’penny bridge heet. Na de brug zijn we doorgelopen naar Temple bar. We zijn er niet binnen geweest dus daar heb ik geen foto’s van.

The Church

Na de Temple Bar zijn we even teruggegaan naar het hostel. Daarna zijn we gaan eten bij The Church. Dit was oorspronkelijk een kerk en is nu omgetoverd tot een restaurant. Ik heb hier mijn ogen uitgekeken! Natuurlijk aten we hier fish and chips.

De foto van mij is gemaakt door @Lindsey_van_b, mijn logo staat erop maar de rechten liggen bij haar.

Ben jij wel eens in Dublin geweest?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.