Experiment: Vast blog schema

ItsRobinPersoonlijk3 Comments

Ik denk er al een tijdje over na om mezelf aan een vast blogschema te houden. Hier deel ik mijn voor- en nadelen waarom ik erover twijfel.

Voor- en nadelen

Voordelen

  • Ritme voor mezelf.
  • Lezers weten wanneer zij content kunnen verwachten.

Nadelen:

  • Wellicht ga ik mezelf verplicht voelen om te posten waardoor ik het bloggen niet meer leuk vind
  • Geen inspiratie = geen artikelen

Experiment

De oplettende volger had vast al opgemerkt dat ik in januari ook regelmatig postte en op dezelfde dagen. Namelijk: maandag, woensdag en vrijdag. De eerste twee weken zat daar ook zaterdag bij maar omdat ik het druk had liet ik die vallen. Aan de hand van januari heb ik besloten om nog even door te gaan met mijn experiment voor een vast blogschema. Het nadeel dat ik mezelf wellicht verplicht ga voelen blijft nog wel staan daarom wil ik dit nog even als experiment houden. Bloggen is mijn hobby dus ik wil wel dat het leuk blijft. Wat het nadeel betreft over geen inspiratie: Voor januari had ik vooruit gewerkt en dat werkte prima. Zo heb ik in januari nieuwe inspiratie op kunnen doen voor februari. Eind februari beslis ik of ik door blijf gaan met een vast blogschema of dat ik er vanaf zie. Want ik vind wel dat kwaliteit boven kwantiteit gaat!

Het vaste blogschema

Elke eerste van de maand  komt altijd de rubriek: ‘In de bioscoop: [maand]’ online. De blogpost dag die erop volgt zal de rubriek: ‘Quote of the month: [maand]’ verschijnen. De blogpost dag erop zal de rubriek: ‘Ode aan…’ online komen. De laatste dag van de maand zal er de rubriek: ‘Bye [maand], Hello [maand]’ gepubliceerd worden. Hiertussen zullen er dan elke maandag, woensdag of zaterdag om 6.00 een blogpost online komen. Ik ga niet voor een dag een categorie noemen omdat ik hierin nog wel vrij wil zijn.

Vind jij als lezer een vast blogschema fijn?

3 Comments on “Experiment: Vast blog schema”

  1. Ben benieuwd of je het voor houd. Vind het mooi dat je content wel nog altijd voorop staat. Je zit dit helaas steeds meer verdwijnen. Denk dat het jou wel moet lukken 🙂

  2. Ik loop momenteel heel erg voor met mijn blogartikelen schrijven en loop over van de inspiratie. Maar als het nu gebeurd dat ik een week niets kan bedenken of er geen zin in heb, dan schrijf ik ook gewoon niet. De lezers komen wel terug denk ik als je een leuke blog hebt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.