Film review: Me Before You

ItsRobinItsRobin 1.0, Reviews1 Comment

Me Before You komt officieel pas 16 juni (morgen)uit maar ik heb hem vorige week woensdag al gezien tijdens de Ladies Night bij Pathé Breda. Ik vertel graag wat ik ervan vond zonder te spoilen want een film moet toch wel een verrassing blijven.

Me Before You is gebaseerd op het boek van Jojo Moyes. Ik heb het boek besteld en ben hier erg benieuwd naar want eigenlijk zijn boeken altijd beter dan films. Het verhaal gaat over Louisa (Lou) Clark. Ze woont in een afgelegen dorpje op het Engelse platteland en werkt omdat haar ouders allebei geen baan hebben en het gezin anders niet rond komt. Helaas wordt ze ontslagen op de plek waar ze werkt en moet ze op zoek naar een nieuwe baan.

Ze wordt ingehuurd om Will Traynor te verzorgen. Na een ongeluk is hij verlamd geraakt en kan hij niet veel meer. Lou is een vrolijke, creatieve 26-jarige en haar positiviteit is bewonderingswaardig.

De film bezit veel humor, soms rolde de tranen over mijn wangen van het lachen. Dit maakt de film erg luchtig. Dat moet ook wel want in de film komt een heftig onderwerp naar voren waar veel over de discussiëren valt maar wat ook wat tranen teweeg brengt. De film raakte me. Vooral omdat het ook een boodschap meegeeft: leef, geniet en maak lol. Doe de dingen die je kunt sommige anderen hebben die mogelijkheid niet (meer). Kortom: Pak de kansen die je pakken kan.

Acteurs

Lou wordt gespeeld door Emilia Clarke, beter bekend als Daenerys Targary uit Game of Thrones. Ik vind persoonlijk dat het donkere haar haar beter staat. Ze zet de rol zo goed neer, haar wenkbrauwen zijn zo sprekend. Will wordt vertolkt door Sam Claflin, Finnick uit The Hunger Games serie. Hij speelt de rol ook zo goed en Will zelf is echt een droogkloot.

Naast deze hoofdtrollen zijn er ook andere bekende acteurs die je wellicht kent:

  • Matthew Lewis, Marcel Lubbermans uit Harry Potter
  • Charles Dance bekend van Game of Thrones, Dracula Untold, The Immitation Game.
  • Brendan Coyle, mister Gates uit Downton Abbey

Ik kan niet anders dan deze film aanraden. Ik vind het ook niet per se een vrouwenfilm ik denk dat het voor mannen ook een mooie film kan zijn. Me Before You is een film die je moet zien. Tranen van het lachen en tranen van het huilen, een tissue of twee is aan te raden.

Bron

Lots of love,
Robin

One Comment on “Film review: Me Before You”

  1. Pingback: My weekdiary #57: Bruce Springsteen en Warcraft - It's Robin

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.