Filmreview: Michiel de Ruyter

ItsRobinItsRobin 1.0, ReviewsLeave a Comment

michiel-ruyter-best-bezocht-in-bioscopen

 

Inmiddels ben ik er al twee keer heen geweest, puur omdat mijn vader erin gefigureerd heeft. Één keer met een vriendin op 29 januari en 1 februari met mijn ouders en broertje. Benieuwd naar wat het verschil is tussen de 12+ en 16+ versie?

Ik was erg benieuwd naar de film omdat er al goede recensies van waren. En ik moet zeggen, voor een Nederlandse film vind ik het een erg goede film. Ik had me niet verdiept in welke acteurs erin speelde, ik was dan ook blij verrast toen king Charles III zag, gespeeld door niemand minder dan Charles Dances. Bekend van zijn hoofdrol als Tywin Lannister in Game of Trones. Ik vind hem een geweldige acteur. Het maakt niet uit wat hij speelt, hij zet het altijd goed neer.
De film heeft bij alle recensies wel 4 sterren gehad en ik vind dit meer dan terecht.

Mijn vader heb ik een 4 keer op het scherm gezien. Één keer kan je hem best goed zien en dat is op het einde van de film als Michiel de trap op gaat en er iemand opgepakt wordt. Ik heb er de tweede keer dat ik erheen ging een foto van gemaakt. Hij is niet scherp omdat het snel moest, haha. De Man links meet het oranje lint is mijn vader.
foto (6)

Wat je erg in je achterhoofd moet houden tijdens het kijken naar de film is dat er een aantal jaar in een film is gestopt. In de film volgt alles best snel op elkaar terwijl daar in het echt een paar jaar overheen ging.

Vanaf hier zitten er spoilers is. Lees dus niet verder als je niet wilt weten wat er gebeurd in de film.

Een film over een persoon die echt geleefd heeft vind ik altijd erg interessant. Na de film vraag ik me altijd af wat er echt zo is gebeurd en wat er bij verzonnen is. Dat Michiel zichzelf naar Den Haag haast om de gebroeders De Witt te redden blijkt niet zo te zijn. Ze hebben dit waarschijnlijk in de film gedaan omdat het veel impact heeft gehad op Michiel. Want de gebroeders De Witt en Michiel waren wel echt vrienden geworden.
Iets wat ik erg stom vind en niet kan begrijpen is het politieke spel. Michiel heeft zoveel gedaan voor het vaderland. en ze joegen hem gewoon de dood in. Met slecht materiaal en te weinig bemanningsleden.

En dan het verschil tussen de 12+ en 16+ film: 5 seconden. Het enige dat eruit gehaald is (volgens mijn vader) is dat Michiel zijn been verbrijzeld wordt geschoten door een kanonskogel. Ik snap niet dat dit eruit gehaald is terwijl de scene waarin de gebroeders De Witt gelyncht worden er wel helemaal in zit!?

Heb jij de film gezien, wat vond je er van?

Lots of love,
Robin

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.