Hoe deel je een kleine (studenten)kamer in?

ItsRobinInspiratie4 Comments

Indelen kleine (studenten)kamer

Ondanks dat ik ben afgestudeerd woon ik nog in mijn studentenhuis. De kamer is zo’n 10m2 maar ik kan er alles in kwijt wat ik nodig heb. Hiernaast is de huur niet veel en kan ik dit blijven betalen. Ik woon hier al sinds januari 2014 (-7 maanden van mijn stage). Na zo’n vier jaar was ik mijn standaard kamerindeling een beetje beu en besloot ik het te veranderen. Ik laat hier twee manieren zien van het indelen van een kleine (studenten)kamer.

Oude indeling

In de vier jaar dat ik hier nu woon heb ik wel een nieuwe slaapbank gekocht en een andere kast. Voor een kleine kamer is een hoogslaper ideaal. Hieronder kan je nog meubels kwijt. Zo stond mijn slaapbank eronder met kastje (op wieltjes) met een tv erop. Naast de bank stond een tafel waarop ik mijn drinken kwijt kon, hierdoor zat ik wel vaak links op de bank. Ik ben toen op zoek gegaan naar een klein bijzet tafeltje zodat ik hierop mijn drinken kwijt kon als ik voor de tv zat. Deze vond ik uiteindelijk bij Intratuin. Hierdoor zat ik meer rechts op de bank en kon ik fijner in een hoek zitten.
Onder het raam stond mijn tafel die meer dient als bureau. Daarnaast stond eerst een grote kast met grote ruimtes. Dit vond ik niet handig want hierdoor kon ik veel spullen niet kwijt. Hierom heb ik de 2 Kallax kasten bij de Ikea gekocht. Hier kan je veel spullen in kwijt en je kan het ook nog eens leuk indelen. De Ikea heeft ook nog een paar handige accessoires waardoor ik er nog meer in kwijt kan.

Meubels verplaatsen

Onderaan komen de voor en na foto’s te staan. Ik heb ook nog een paar foto’s van hoe het eruit zag toen ik het aan het verplaatsen was. Het was zo’n rotzooi en ik kon bijna niet lopen in het kleine kamertje. Ik had ook met de Kallax kasten een struggle over hoe ik ze wilde neerzetten.
(Onderstaande slider gaat automatisch maar klikken/swipen naar rechts kan ook ;))

[soliloquy slug=”voor-fotos-studentenkamer”]

Voor en na foto’s 

Hier de voor en na foto’s van mijn kamer naast elkaar.

[envira-gallery slug=”Kamerindeling voor en na foto’s”]

Aan de nieuwe indeling moest ik op het begin wel even wennen. Ik wist ook niet of ik het zo ging laten staan. Nu ik eraan gewend ben vind ik deze indeling heel fijn. Als ik aan mijn bureau zat kon ik de gordijnen bijna niet open doen omdat de zon dan vaak in mijn gezicht scheen. Nu gaat dit veel beter!

Wat vind jij van de nieuwe kamer indeling?

4 Comments on “Hoe deel je een kleine (studenten)kamer in?”

  1. Lijkt me lastig zo’n klein kamertje inrichten, maar je kan er alles in kwijt en daar gaat het om 😉 het ziet er leuk en gezellig uit!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.