Ik bezocht: Masterclass ondernemen

ItsRobinInspiratie, Persoonlijk5 Comments

Masterclass ondernemen

Gisteren (10 maart) bezocht ik de masterclass ondernemen van Femke Kamps en Tedje van Gils. De masterclass vond plaats in het Werkwarenhuis in Den Bosch, een hele gave locatie! Benieuwd naar hoe het was?

Waarom ben ik naar deze masterclass geweest?

Om te beginnen zal ik even toelichten waarom ik naar deze masterclass ondernemen ben geweest. Een eigen onderneming starten is iets wat al een aantal jaar door mijn hoofd speelt. Samen met mijn vader heb ik een bedrijfje opgezet dat nog helemaal in de kinderschoenen staat. Zelf wil ik nu eerst meer leren over het online vermarkten van een merk/product. Ik ben dan ook op zoek naar een baan in de online marketing en communicatie (mocht je iets weten, ik hoor het graag!). Ik heb dit deels tijdens mijn studie gehad. Hierbij heb ik mijn blog maar ik wil graag meer ervaring hierin opdoen binnen een bedrijf.

De inloop

Vanaf 13:30 kon je terecht in het Werkwarenhuis voor de inloop. Voordat ik naar de locatie ging heb ik nog wat foto’s gemaakt. Ik ken de omgeving en wist dat er graffiti in de buurt was, hier wilde ik graag nog wat foto’s van maken.

[soliloquy id=”3452″]

Eenmaal binnen in het Werkwarenhuis stonden Femke en Tedje klaar om iedereen (allemaal vrouwen) te verwelkomen. Er waren roze Bossche bollen en aan de bar kon je een drankje bestellen. Het Werkwarenhuis is super tof ingericht. Ik hou zelf niet zo van roze maar er hing een onwijs grote discobal (waarom heb ik hier geen foto van gemaakt?). De kroonluchters vond ik tof en wat ik ook leuk vond was de gele ‘W’, waarvan ik spontaan zin kreeg in de MacDonalds ;).

Samenvatting 

De masterclass ondernemen van Femke en Tedje is vooral voor beginnende content creators. Want dat is waarin zij ondernemen en dus waar zij veel over weten. Er lag een notitieboekje, pen en kaartje klaar met daarbij een glas om te vullen met drinken. De dames begonnen met zichzelf voor te stellen en vertellen hoe zij begonnen zijn met ondernemen. Vervolgens werd er aandacht geschonken aan hoe jij zowel on- als offline opdrachtgevers binnen kan halen. Voordat de pauze begon werd behandeld hoe het tarief tot stand komt, de tip hierbij van de dames was: begin zelf met onderhandelen als het bedrijf het niet doet. Na de (plas)pauze vertelden Femke en Tedje wat je allemaal moet bijhouden aan administratie voor de Kamer van Koophandel. Opgevolgd door de vraag: hoe bereid jij jezelf voor op de toekomst? Hierna volgde tips hoe jij jezelf serieus kan nemen tussen al de content creators met meer ervaring. Als laatste onderwerp lichtte Femke en Tedje toe dat het ondernemen ook niet altijd even leuk is. Tot slot was er tijd ingepland om vragen te stellen over de onderwerpen die behandeld waren of andere vragen.

Rond 16:30 was het afgelopen. Iedereen bedankte Femke en Tedje. De meeste bleven nog even napraten.

Masterclass ondernemen

De masterclass was erg leuk en leerzaam! Ik heb er zeker wat van opgestoken. De dames vertelden vol passie. Ik kan mij voorstellen dat je na het lezen van mijn samenvatting hierboven denkt: waarom vertel je niet alles wat er is besproken? Simpel, het is de masterclass van Femke en Tedje en wie kan dat beter vertellen dan zij zelf? Mocht je dus interesse hebben in hoe je opdrachtgevers kan binnenhalen, wat voor tarief je kan rekenen, wat belangrijk is voor de administratie en hoe jij jezelf het beste kan voorbereiden op de toekomst? Hou dan vooral de socials van Femke en Tedje in de gaten. Ik weet zeker dat zij bij genoeg animo de masterclass met veel plezier nog een keer organiseren!

Wil jij een eigen onderneming starten?

5 Comments on “Ik bezocht: Masterclass ondernemen”

  1. Het klinkt wel heel interessant. Ik zal Femke/Tedje even in de gaten houden en kijken of ze ooit weer zo’n class organiseren

  2. Pingback: Bye maart, hello april | It's Robin

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.