Interrailen door Europa

ItsRobinInterrailen3 Comments

Yes, deze zomer is het zover: Interrailen door Europa. Interrailen staat al een tijd op mijn bucketlist. Ik ben super enthousiast en heb er ook erg veel zin in. Wat interrailen is en wat er in het interrail pakket zit lees je hier!

Interrailen door Europa

Interrailen is reizen met de trein. Op interrail.eu vind je passen waarmee je door 30 verschillende landen kan reizen met de trein. Samen met mijn beste vriendin Manuëla ga ik in juli/augustus een maand interrailen door Europa. Wij hebben hiervoor de Global Pass gekocht waarmee wij binnen één maand elke dag met de trein kunnen reizen. Wij boekten december 2016, hierdoor hadden wij vroegboekkorting en betaalde we in totaal €429 euro per persoon.

Bij interrail.eu zijn er ook One Counrty Passes, deze gelden dus maar voor één land. Onze route voor nu is: Berlijn – Praag – Boedapest – Wenen – Rome. Voor daarna moeten wij nog even kijken. Heb je tips over hostels/airbnb’s horen wij het graag! Ook als je tips hebt over andere steden die wel op de route liggen of juist minder bekende stadjes!

Het interrail pakket

Als je de interrail kaart besteld krijg je een gratis reispakket erbij. Het volgende zit hierbij:

Een handig mapje waarin je de pas kan bewaren en daarbij ook andere belangrijke documenten. Pluspuntje: Het mapje is gemaakt van milieuvriendelijk materiaal.

Daarnaast krijg je een reisgids. Deze is erg handig om door te lezen. Op de manier weet je hoe alles in elkaar zit. En hoe je reispas precies werkt. Daarbij is er ook een App: Rail Planner, die gratis is en offline werkt.

De interrail map… wat dat is kan je wel raden:

Een super handige kaart waarop alles te vinden is!

Bij de Global Pass die wij hebben besteld zit ook een super fancy bandje. Op dit bandje staat nog 2016 maar in mei kunnen wij een bandje van 2017 aanvragen die dan gratis wordt opgestuurd. Het is natuurlijk een beetje raar als je in de zomer van 2017 gaat reizen en er 2016 op je bandje staat…

En natuurlijk zit je pas erin. Hierop moeten wij zelf de datums invullen. Daarbij moet je per dag dat je reist invullen wat de datum, de tijd, de plaats waarvan je reist en de plaats waar je naartoe reist invullen. In de interrail gids zit nog een extra lijst je er aangeplakt kan worden als dat nodig is.

 

Voor het interrailen door Europa zijn wij ons verder nog aan het oriënteren op wat we willen zien/waar we willen slapen etcetera.

Heb jij nog tips? Dan horen wij die graag!

3 Comments on “Interrailen door Europa”

  1. Superleuk! Dat heb ik ook altijd nog eens willen doen, maar nog steeds niet gedaan. In Wenen sliepen wij in Baron am Schottentor, een hotel. Ik vond het prima en raad het zeker aan, maar kan vast goedkoper als je een hostel boekt.
    Ik vind Florence/Siena (eigenlijk heel Toscane) ook erg mooi! En ik denk dat Spanje te ver uit de route is, maar dat is echt mijn favoriete land, haha.
    In Frankrijk vond in Nancy erg leuk (wat minder bekend). Ben benieuwd hoe je het gaat hebben!

  2. Wat leuk dat je dat gaat doen Robin en heel veel plezier. Een tip heb ik niet voor je, behalve dat het misschien goed is om een busje haarlak mee kan nemen. Je zult zeggen ;waarom dat? Ik gebruik dat nooit.Nou ik weet dat haarlak minstens even effectief kan zijn dan pepperspray. En je mag het altijd bij je hebben en pepperspray dus niet. Hopelijk en ook waarschijnlijk heb je dat helemaal niet nodig. Maar je vroeg om een tip en dan denk ik als een vader, ik zou het m’n eigen dochter ook aanraden. En dan kan ik nog een heleboel dingen opnoemen die je niet moet doen of juist wel of waar je voor op moet passen. Maar jij bent een verstandig iemand die dat zelf ook wel kan bedenken en je bent samen met je vriendin en dan sta je er nooit alleen voor als er wat is.

  3. Pingback: New in: Heuptas - It's Robin

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.