Last week #27: Stage, Pinguïns en Jeffrey’s Bay

ItsRobinItsRobin 1.0, Persoonlijk, Zuid-Afrika2 Comments

Vandaag weer tijd voor ‘Last week’ waarin ik vertel wat ik deze week heb uitgespookt. Inmiddels zit ik alweer meer dan 2 weken in Zuid-Afrika. Er is nog zoveel te doen en te zien dat ik me voorlopig niet zal vervelen.

Maandag

We hadden op maandag een afspraak met Theo voor het Holiday Program. Verder heb ik aan het stageplan gewerkt.

Dinsdag

Dinsdag

Rond kwart over 8 ging ik met Manon onderweg naar kantoor. Ik blijf maar genieten van het uitzicht vanuit het huis! Het was een nuttige dag op stage. ’s Avonds ontplofte de waterkoker. Het was echt een harde knal!

Woensdag

Woensdag

Een dagje van 8:30 tot 14.00 uur op kantoor. Ik had met Martijn een gesprek over wat ik ga als opdracht voor school ga doen. Daarna kon ik verder met het stageplan. Om 14.00 liep ik richting huis. Dit is ongeveer 10 minuten lopen.

Donderdag

Donderdag

Ik zou meehelpen met het sportprogramma maar omdat het regende ging dit niet door. Ik heb toen thuis verder gewerkt aan het stageplan. Voor het avond eten deed ik een poging om gebakken aardappels te maken van rauwe aardappels. Niet zo moeilijk maar ik had het nog nooit gedaan. Ik had de stukjes te klein gesneden waardoor het meer een moesje werd maar het was wel lekker! ’s Avonds zijn we cocktails gaan drinken bij Cubana. Als je een waterpijp nam kreeg je shotjes erbij. Ik geloof dat de waterpijp 80 rand was, dit is ongeveer €5,30.

Vrijdag

Vrijdag

Eigenlijk zouden we een city tour doen maar dit geen niet door. We zijn naar de pinguïn opvang geweest. Ze kregen ook net te eten dus dat was leuk om te zien! Ze hadden verder ook een slang (weet niet meer welke) en deze heb ik even vastgehouden. De man vertelde hoe de pinguïns worden opgevangen. Er zitten een paar pinguïns die niet meer vrijgelaten worden omdat ze het dan niet overleven. De meeste worden wel weer vrijgelaten. Ze zetten ze dan af bij het strand en dan zwemmen de pinguïns terug naar het pinguïn eiland. Verder maakte ik nog mijn stageplan af en stuurde ik het op naar mijn docentbegeleidster.

Zaterdag

Zaterdag

Match day! Het was de finale van Ajax Cape Town – Kaizer Chiefs. Onderweg naar het stadion reed de bus van Ajax Cape Town voor ons. De sfeer in het stadion was leuk. Wij waren de enige blanken en dat was nogal een bezienswaardigheid. We voelden ons net een attractie. Mensen die met je op de foto willen omdat je daar bent.. heel gek. Ajax Cape Town heeft gewonnen. Het merendeel van het stadion was voor de Kaizer chiefs. Het was mooi om te zien dat veel mensen niet teleurgesteld waren en onderweg naar huis nog vrolijk praatte en aan het dansen waren. En natuurlijk waren er veel vuvuzela’s!

We hebben bij de Mac gegeten en zijn daarna ergens heengegaan om Rugby te kijken. Helaas verloor het Zuid Afrikaanse team net van Japan. Daarna zijn we ergens wat gaan drinken. (Twee keer zoveel wijn als je in Nederland krijgt voor ongeveer 1,50, helloo wine!) Vervolgens zijn we nog ergens uit geweest (ben de naam kwijt). Het was heel gezellig.

Zondag

Zondag

Zondag op tijd op met het gevoel dat er nog alcohol in je lichaam zit. De planning was om bij Jeffrey’s Bay te gaan paardrijden. Ze waren al volgeboekt en ze raadde ons aan om een stukje verder te rijden en een waterval te bezoeken. Ik weet niet wat hun verstaan onder waterval maar goed.. Met de auto zijn we over hobbelige wegen gereden met wat plassen hier en daar. Er was één grote plas waar we met wat snelheid doorheen reden.. De auto was na de tocht best vies. Na even bij de ‘waterval’ te zijn geweest zijn we nog naar Jeffrey’s Bay gegaan. We gingen ergens eten en zagen dolfijnen zwemmen in de golven. Helaas zijn de foto’s niet goed gelukt want het was nog wel een stukje weg. Als je goed kijkt op de foto zie je 3 dolfijnen ;P. ’s Avonds schrok ik in de badkamer van een salamandertje die van mij schrok omdat ik binnen kwam en wegrende.

Deze week hebben we een lang weekend omdat donderdag een feestdag is. We gaan waarschijnlijk naar Add Elephant National Park. Vandaag gaan we weer zitten voor het Holiday Program.

Hoe was jou week?

Lots of love,
Robin

2 Comments on “Last week #27: Stage, Pinguïns en Jeffrey’s Bay”

  1. Geweldig Robin, leuke foto’s, heel wat te zien, ongelooflijk!!
    Leuk om alles te lezen, veel plezier, tot de volgende keer!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.