Last week #28: Zon, Addo en Walvis

ItsRobinItsRobin 1.0, Persoonlijk, Zuid-Afrika1 Comment

Maandag: Last week dag. Vorige week was een beetje een rare week. We hadden een lang weekend omdat het donderdag Heritage/Braai day was.

IMG_3845

Maandag en dinsdag deed ik niet zo veel. Vooral aan de opdrachten gewerkt. Verder keek in seizoen 4 van Once Upon A Time. Vind het zo leuk om te zien hoe ze Frozen erin verwerkt hebben.  Dinsdag ben ik mee geweest met het sport programma, wat een choas is dat zeg haha. Er zit echt geen structuur in en sommige kinderen gaan zitten op het gras en dat is ook prima.

Woensdag

Op woensdag zou ik eerst mee gaan helpen met het sport programma. Dit liep anders omdat ze in Walmer gingen protesteren. Om 9 uur was er nog niet zo heel veel aan de hand. Aan het begin van de township stonden wel aan veel mensen. Ik ben nog even de township ingeweest maar moest voor de zekerheid toch weg. Ik ben toen met Lusi (de chauffeur) naar Missionvale township gegaan. Hier waren dozen met zwarte Toms die we op moesten halen voor Izizwe. Later hoorde ik nog over de staking dat de taxi busjes niet meer door Walmer wilden rijden. Sommige busjes waren bekogeld met stenen. Ik was al best vroeg weer thuis en toen heb ik geprobeerd mijn witte benen wat bij te kleuren. ’s Avonds was de lucht weer heel mooi. In het echt was het mooier dan op de foto’s.

Donderdag

Donderdag stond Addo Elephant National Park op het programma. De auto tour ernaartoe ging al niet goed want iedereen raakte elkaar kwijt. Uiteindelijk is iedereen bij de goede ingang beland (je hebt er 4). We gingen met de eigen auto rijden. Later deze week meer foto’s en verhalen erover! ’s Avonds hebben we bij Robin Road gebraaid met de 18 dutchies. (Braaien is eigenlijk gewoon barbecueën)

Vrijdag

Vrijdag zijn we met een paar gaan lunchen bij Charlie’s. Vanaf het terrasje waar we zaten zagen we ineens een paar walvissen. Het was wel heel erg in de verte maar 1x kon je de staart heel goed zijn. Als je heel erg goed kijkt op de eerste foto, tussen de bus en het huis rechts zie je een wit puntje. Dat was dus de walvis, haha. Je ziet het niet goed maar het gaat om het idee. Daarna zijn we naar het strand gereden en hebben we daar even gezeten.

IMG_3869

Verder kwam er op vrijdag nog iemand langs om deze Zuid-Afrikaanse T-shirts te verkopen. Ze zijn onwijs groot maar met een riempje eromheen vind ik hem erg leuk. Ik kan het trouwens gewoon als jurkje dragen.

IMG_3873

Zaterdag zijn we naar Baywest mall geweest. Erg groot met veel verschillende winkels. Het truitje op de foto vond ik erg leuk maar heb hem niet gekocht. Ik heb wel een ander truitje gekocht. ’s Avonds zijn we naar BeerShack geweest. Een leuke plek om uit te gaan.

Zondag was een rustige dag. Ik heb Harry Potter 1 gekeken en Once Upon A Time nog verder gekeken. Voor het avond eten haalden we MacDonalds.

Deze week ga ik mijn stageplan verbeteren, gelukkig is het niet veel en moet ik naar sommige dingen nog even goed kijken. Donderdag avond vertrekken we naar Tsitsikamma. Hier kan je heel veel doen. Bungeejumpen, hiken, raften, ziplinen en nog wat andere dingen.

Het is gek dat ik hier al drie weken zit. Het voelt als veel langer. Ik heb al een moeilijke dag gehad maar die zullen er nog wel meer komen.

Lots of love,
Robin

One Comment on “Last week #28: Zon, Addo en Walvis”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.