Last week #30 City tour en winkelen

ItsRobinItsRobin 1.0, Persoonlijk, Zuid-Afrika3 Comments

Ik blijf het echt zeggen: De weken vliegen voorbij! ‘Last week’ heb ik niet heel veel bijzonders gedaan. Er zijn nieuwe vrijwilligers gekomen en het begint hier nu echt zomer te worden!

Maandag

Maandag

We kregen een city tour door Port Elizabeth. Hier kwam al een PLOG van online. Verder heb de schoenen dozen in de garage uitgezocht.

Dinsdag tot vrijdag

Tja, verder heb ik geen foto’s van deze dagen en wat ik allemaal gedaan heb weet ik ook al niet meer zo goed. We zouden de schoenen woensdag uit gaan delen bij John Masiza, dit is de primary school in Walmer Township waarvan we het terrein mochten gebruiken tijdens het Holiday program. Dit ging niet meer door (welkom in Zuid-Afrika).
Woensdag viel de stroom rond 9 uur ’s avonds uit. Wat niet goed uitkwam omdat er voorbereidingen getroffen werden om een spacecake te maken. Met een elektrisch fornuis is dat niet echt handig… wat ze gedaan hebben is de pan, met boter en wiet, boven een kaars gehouden en dat werkte nog ook. Donderdag is de cake gebakken en ’s avonds hebben een paar, waaronder ik, een stukje genomen. Ik heb er niet echt iets van gemerkt. Ik was heel moe en toen ik in bed lag en mijn ogen dicht deed leek het alsof ik in en draaimolen zat maar dat was ook snel weer over. Donderdag en vrijdag zijn er twee nieuwe meisjes, ook Nederlands, aangekomen. Deze week was het weer ook erg goed. Het is nu elke dag rond de 20 graden en soms al 25.

Zaterdag en zondag

Zaterdag

De nieuwe meiden moesten nog wat spullen halen en ik ben mee geweest. Ik heb een strand handdoek gekocht. Nieuwe sandaaltjes, een riem en nieuwe broek.

zaterdag2

Je hebt hier een winkel genaamd ‘Typo’ en oh… I love it! Ze hebben er echt hele leuke spullen. Een beetje als de action en de expo maar dan veel leuker en niet rommelig. Ik heb een Do It Yourself box gekocht om een leuke tekst om een linnen tas te maken. Over de tekst ga ik nog even nadenken. Zaterdag hebben we verder de rugby wedstrijd bij Brazen Head gekeken. Zuid-Afrika heeft gewonnen dus zijn ze door naar de halve finale. Ze moeten dan tegen Nieuw-Zeeland en ik heb gehoord (ik heb er geen verstand van) dat het heel lastig gaat worden. We hebben daar gegeten en zijn nog even uit geweest bij Beershack.

Zondag was voornamelijk een luie dag. De WiFi lag eruit vanaf zaterdag ongeveer 21.00 uur tot zondag ongeveer 14.30. Ik heb dus film gekeken en mijn foto’s gesorteerd. Verder heb ik met Kelly het autorijden even geoefend. Ik kan moeilijk helling trekken en aangezien ze hier nogal veel heuvels hebben had ik het nog niet aangedurfd om te rijden. Het ging nu goed maar nu had ik niet de druk dat er iemand achter me staat. Ben dus benieuwd hoe dat echt gaat op de weg straks.

Vandaag gaan we, hopelijk, de schoenen uitdelen bij de crèches en bij John Masiza. Verder ga ik deze week verder met mijn projectplan en ga ik zaterdag iets doen wat ik nog als verrassing houd.

Heb jij leuke plannen voor deze week?

Lots of love,
Robin

3 Comments on “Last week #30 City tour en winkelen”

  1. Dat helling trekking niet je favoriete bezigheidis heb ik ondervonden .spyscake.?Ken ik nog uit de jaren 60 /70 ,Mijn voorkeur nu is appeltaart. Groetjes Opi .Met onze Alaska gaat het prima doeiiiiii

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.