Last weekend: Tsitsikamma!

ItsRobinItsRobin 1.0, Zuid-Afrika4 Comments

Vorige week heb ik, afgezien van het weekend, niet veel gedaan en ik had ook geen foto’s gemaakt. Daarom is Last week nu even Last weekend. We gingen met de 18 Nederlanders naar Tsitsikamma. Zo’n 2 uur rijden vanaf Port Elizabeth.

We vertrokken donderdag avond rond half 7. Aangekomen bij Tube ’n Axe Backpackers bleek er wat mis te zijn met de boeking. Er was geboekt via Booking.com en dat blijkt wel vaker fout te gaan. Ik boek dus nooit meer bij Booking.com. Gelukkig was er nog plek voor 18 personen.Samen met Jonna en Nathalie sliep ik in een charlet. Het zag er netjes uit en het bed lag echt heerlijk.

Vrijdag ochtend ging de wekker om 8.15. We zijn gaan ziplinen bij Tsitsikamma Falls Adventures. Dit was 375 rand.

image-2015-10-05

image-2015-10-05 (15)

Het waren 8 ziplines. Je ging over watervallen heen, het uitzicht was heel mooi!

image-2015-10-05 (7)

Na het ziplinen gingen we een stukje rijden. We zagen Dolphin view staan en gingen daar heen.. bad idea. Het bleken charlets te zijn en we stonden op het terrein van iemand. Hij wees op een kaart die we bij hadden een restaurant aan om te lunchen. Toen we verder wilde gaan startte onze auto niet meer. De eigenaar van het terrein heeft lang bij volkswagen gewerkt en hij heeft ons geholpen. We dachten eerst de accu dus wilden we het met startkabels proberen alleen de voorklep ging niet open. Helaas deed de auto het echt niet meer… We kregen een touw van de man en zijn gaan slepen. Eenmaal aangekomen op de parkeerplaats van onze verblijfplaats probeerde Kim om de auto te starten…. En hij deed het! De auto heeft het verder het hele weekend gedaan dus we weten niet wat nu het probleem was…

image-2015-10-05 (1)

image-2015-10-05 (2)

image-2015-10-05 (3)

image-2015-10-05 (4)

image-2015-10-05 (5)

image-2015-10-05 (6)

Na het auto avontuur was het tijd voor het volgende avontuur: Bungee Jumpen van de hoogste bungee jump brug ter wereld! Het is 216 meter en kost R850. Ik heb ook een filmpje maar de wifi is veelte sloom om dat te laden. Ik wilde al heel lang bungeejumpen dus als ik het niet zou doen zou ik er spijt van krijgen. Het was wel heel eng maar ik ben zo blij dat ik het heb gedaan! Het moment van springen dacht ik: oké, hier ga ik. Toen ik echt naar beneden viel, 120km per uur, dacht ik: Ho shit, wat ben ik aan het doen!? Het filmpje en de foto’s kostte samen R400.

image-2015-10-05 (8)

image-2015-10-05 (9)

Zaterdag ging de wekker iets vroeger, 7.15. Kajakken over de oceaan en door een kloof. Eenmaal in de kloof waren er lilo’s (luchtbedden) waarmee we nog een stukje verder de kloof ingingen. Dit kan je doen met Untouched Adventures. Het was heel erg mooi! Helaas had ik er niet aan gedacht om mijn camera mee te nemen, die waterproof.

image-2015-10-05 (10)

image-2015-10-05 (11)

image-2015-10-05 (12)

image-2015-10-05 (13)

Na het eten ging ik met een paar anderen hiken. Ik vond het erg zwaar en een beetje eng omdat je een stuk met een stenen pad omhoog moest. Op een moment ging iedereen op zijn/haar eigen tempo naar boven. Na een paar stops is het me gelukt om boven te komen. Even had ik het zo benauwd dat ik twijfelde om terug te gaan maar ik wilde graag het uitzicht vanaf boven zien dus besloot ik (nog) niet op te geven. Eenmaal boven was het uitzicht het meer dan waard (en de wind was ook erg welkom).

image-2015-10-05 (14)

Zondag konden we een beetje uitslapen. De wekker ging om 9.00. Om 10 uur moesten we er uit zijn. Nadat iedereen klaar was zijn we ergens nog gaan lunchen en daarna stond het Blackwater Tubing gepland. We hadden een halve dag gedaan, dit was voor mij ook wel genoeg. Ik vond het heel leuk maar het had niet veel langer moeten duren want dan was ik het beu geweest. Deze keer had ik er wel aan gedacht om mijn camera mee te nemen! Er werd nog nagevraagd of ik zeker wist of hij waterproef was. Aangezien het op de camera zelf staat hoopte ik ook maar dat het echt zo was. Ik heb best wat filmpjes gemaakt en daarvan ga ik nog even kijken of ik er een leuk YouTube filmpje van kan maken.

Kortom, het was een leuk weekend!

Lots of love,
Robin

4 Comments on “Last weekend: Tsitsikamma!”

  1. Het was een leuk weekend, zegt dat mutsje? Nou ik vind leuk wat zwakjes uitgedrukt ,een super weekend klopt wat beter met zo’n rotvaart richting aarde, is meer als leuk .brrrrr

  2. Pingback: Quote of the month: November - It's Robin

  3. Pingback: Ervaring van twee maanden stage in Zuid-Afrika - It's Robin

  4. Pingback: Bucketlist: Ziplinen - It's Robin

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.