Mijn woord: Puzzel

ItsRobinInspiratie, Persoonlijk2 Comments

Puzzel
Puzzel

Hé? Wat zeg jij nou? Jouw woord: Puzzel?! Ja het klinkt misschien een beetje raar. Maar mijn woord is ‘puzzel’. Ik heb er lang over getwijfeld en nagedacht, toch kwam ik elke keer op dit woord terug. Lees verder als je wilt weten wat ik bedoel met ‘mijn woord’.

Online masterclass

In oktober en november 2017 stuurde Femke Kamps via haar blog online masterclasses uit. Op 6 november verscheen er een mailtje in mijn mailbox met de titel: Wat is jóúw woord? Deze vraag bleef na het lezen door mijn hoofd spoken. Femke heeft dit van een vriend. Hij omschrijft het als een soort kernwaarde, je innerlijke drijfveer, waarom je doet wat jij doet.

Ik heb goed nagedacht over wat dan mijn woord is. Ineens viel het kwartje toen ik in de bus zat op weg naar huis: “Puzzel, maar natuurlijk!” Toch twijfelde ik daarna nog en liet ik het rusten. Tot ik weer na ging denken over hoe ik nou verder wil met mij leven. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ‘puzzel’ toch echt mijn woord is.

Waarom ‘puzzel’?

Het geeft mij energie als alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Een tekst schrijven kan je ook als een puzzel zien. De juiste woorden aan elkaar ‘puzzelen’ om er een mooi lopende/leuke/sterke tekst van te maken. Bij een stuk tekst hoort voor mij ook de juiste afbeelding of foto, dit is soms ook even zoeken/bedenken wat erbij past.

Een foto maken en bewerken is ook net als puzzelen. Heb ik de juiste lichtinval? Wat wil ik op de foto hebben? Wat zijn de juiste instelling op mijn camera voor het goede beeld? Hoe kan ik deze foto bewerken dat hij net wat mooier is?

Hetzelfde gaat voor mij op bij het plannen en organiseren (van evenementen). Wat moet eerst en wat is de vervolgstap? Als er zich iets onverwachts voordoet moet het opgelost worden. De oplossing zie ik als een puzzelstuk dat de hele puzzel (evenement) weer compleet maakt. Bij een evenement zijn altijd wel verbeter punten, dit zijn weer puzzelstukje voor de volgende keer om het te verbeteren.

Ik hou trouwens wel van uitdagingen. De puzzel mag dus wel een stuk moeilijker dan op de afbeelding 😉

Kortom: zorgen dat alles goed bij en in elkaar past.

Wat vind jij van mijn woord? Heb je zelf een idee wat jouw woord is?

2 Comments on “Mijn woord: Puzzel”

  1. Mooi, geeft mij weer wat om na te denken!
    Mijn woord, haken, geeft mij rust, ben bezig, wordt iets moois,
    en ontspant mij en vindt het leuk om te doen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.