My weekdiary #41 Crèches, bellenblaas en feestjes.

ItsRobinItsRobin 1.0, Persoonlijk, Zuid-Afrika6 Comments

Elke keer weer als ik een nieuwe My weekdiary in elkaar zet denk ik: ‘De week is zo snel gegaan.’ Ik geniet nog steeds volop van mijn tijd hier in Zuid-Afrika. Al mis ik thuis af en toe en heb ik af en toe wel even een dipje, dat hoort er allemaal bij. Nog zo’n 2.5 maand en ik sta weer op Nederlandse bodem! Maar goed, tijd dus voor My Weekdiary van afgelopen week!

Maandag

IMG_4836

De wekker ging om 7.15 en opstaan na 3 weken vakantie ging makkelijker dan ik had gedacht. Ik drukte mijn wekker uit en sprong naast mijn bed. We zouden pas vertrekken rond 8.30 maar ik heb tegenwoordig ’s ochtends wel even de tijd nodig om wakker te worden. En lekker rustig aan doen vind ik ’s ochtends ook heel fijn! We gingen van 9.00 tot 11.00 naar een crèche om met de kinderen te spelen om vervolgens even naar huis te gaan. Daarna zijn we van 13.00 tot 15.00 bij YoYo street geweest om weer met kinderen te spelen. ’s Avonds gingen we uit eten omdat het een laatste dag was voor iemand ;(

Dinsdag

IMG_4850

’s Middags zwaaide we een huisgenootje uit. Deze maand gaan vertrekken er veel mensen van de ‘oude’ bende. Verder werkte ik aan de flyer voor het Fundraising event dat ik aan het organiseren ben. Het thema is Around The World. ’s Avonds gingen we weer uit eten omdat er woensdag weer twee jongens terug naar Nederland zouden gaan. (We zitten momenteel met maar één Duitse jongen in huis en de rest is allemaal Nederlands).

Woensdag

woensdag

’s Ochtends weer naar een crèche geweest. Het is de bedoeling dat we spelletjes doen maar dat is vaak best lastig. De kinderen verstaan vaak nog geen Engels. We hebben de bal overgegooid en gerold en binnen zitten puzzelen met de kinderen. Toen moesten ze eten en daarna was het alweer tijd om te gaan. ’s Middags heb ik een poging gedaan om aan mijn projectplan te werken. Ik schrijf het in het Engels en dat vind ik erg lastig.. Mijn Engels is niet top, vooral de grammatica vind ik lastig. ’s Avonds even op het balkon gezeten om van het uitzicht en de mooie lucht te genieten.

Donderdag

Donderdag

Zeg nou zelf, dat meisje met de bal, is toch één van de schattigste dingen die je ooit hebt gezien? Ze was echt onwijs schattig. Vooral haar lachje.. Deze keer had ik bellenblaas meegenomen. Dit vinden de kinderen echt helemaal geweldig. Achter die bellen aan rennen en zelf (een poging doen) om te blazen, zo leuk om te zien. Naast bellenblaas had ik ook stoepkrijt meegenomen. Dit was nieuw voor ze geloof ik. Ik maakte een hinkelbaan wat erg gewaardeerd werd. Verder leerde zij mij juist weer iets dat de kinderen op straat doen. Een spring dans iets in een cirkel.. Het valt niet zo goed uit te leggen!

IMG_4906

Na een powernapje na het eten ben ik mee geweest naar Balizza omdat dit de laatste donderdag avond van een huisgenootje was die al voor mij in het huis zat.

Vrijdag

IMG_0093

Naast bellenblazen en spelletjes met de bal hebben we deze keer ook met de kleintjes gedanst! Tijdens het bellenblazen schreeuwde de kinderen het uit van plezier, zelfs als er even geen bellen kwamen omdat het potje leeg was. ’s Middags heb ik nog even heerlijk geslapen na de 4 uur slaap die ik ’s nachts had gehad.

Zaterdag

IMG_4917

Even heerlijk uitslapen en een weekendje weg naar Plettenberg baai boeken. Wat ik daar ga doen blijft nog even een verrassing ;). Samen met Maud ging ik lunchen bij Cubana’s. Daarna ben ik begonnen in ‘De moed van imperfectie’ van Brené Brown. ’s Avonds weer naar beershack geweest.

Zondag

IMG_4920

Uitgeslapen, lui geweest en de afwas getrotseerd. Samen met iemand ben ik er zo’n 3 kwartier mee bezig geweest. Buiten de foto stond nog meer 😉 Ik heb Game of Thrones gekeken en Frozen want ik had een feel good movie nodig. ’s Avonds heb ik met Manuëla geskypt, wat alweer veel te lang geleden was!

Deze week ga ik veel voor school doen en vrijdag tot zondag ben ik in Plettenbergbaai. Ze geven nu regen af en ik hoop dat dat weggaat anders kunnen we waarschijnlijk niet doen wat we willen doen.

Lots of love,
Robin

6 Comments on “My weekdiary #41 Crèches, bellenblaas en feestjes.”

  1. Mooi verhaal en hele leuke foto”s, wat een schatje dat meisje met de bal, alle kindjes trouwens!! Het is niet leuk als je weer van iemand afscheid moet nemen, die er al voor je was!! Maar denk wel dat jullie contact blijven houden, na zo’n groots avontuur.
    Groetjes en nog veel plezier, het gaat nu hard hoor!! doeiiiiiii

  2. Hallo Robin je kan wel denken dat je 19 blijft, maar je bent echt 20 jaar geworden 22 December 2015 😉
    Veel plezier nog ,en een leerzame tijd nog daar ,waar je later met veel plezier aan kan terug denken .knuffellllll

  3. ahh ik hoop dat het mooi weer is aankomend weekend! Dat zou wel heel fijn zijn! Ik vind het super om te zien dat je het nog steeds goed naar je zin hebt. Wat vliegt de tijd toch! Wat een schatje dat kindje met die mega basketbal hihi (in verhouding tot haar dan hihi). Prachtig!

      1. Kan ik me helemaal voorstellen! Hopen dat die laatste maanden nog heel productief zijn qua bucketlist dingen en dat je er alles uit kan halen (en dat de tijd natuurlijk een beetje sloompjes gaat, hihi)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.