My weekdiary #42: Bye, ziek en Plettenbergbaai

ItsRobinItsRobin 1.0, Persoonlijk, Zuid-Afrika5 Comments

Time flies when you’re having fun! Nog ongeveer 2 maanden en dan is de tijd aangebroken om Zuid-Afrika te verlaten. Vorige week moest ik weer afscheid nemen, was ik een paar dagen ziek en in het weekend ging ik naar Plettenbergbaai.

Maandag

IMG_4928

‘Ik bracht mijn dag voornamelijk op kantoor door en leverde mijn tussenrapport voor week 20 in. Rond een uur of 5 was het tijd om iemand uit te zwaaien die er al voor mij was, erg raar is dat. Samen met Maud had ik de taak om de pannenkoeken te verzorgen voor het avond eten. Als je er dan zo’n stuk of 40 moet maken duurt dat langer dan je denkt!

Dinsdag

IMG_4930

Ik bracht mijn dag voornamelijk in bed door omdat ik nogal ziekjes was. Ik probeerde aan school te werken maar dat lukte niet zo goed. Dus ik heb Game Of Thrones gekeken, een film en ik heb veel geslapen. De ventilator deed goed zijn werk!

Woensdag

Ik had gehoopt weer echt beter te zijn om naar kantoor te kunnen. Ik besloot toch thuis te blijven om nog extra uit te zieken. Aan school/het project werkte lukte nu gelukkig wel!

Donderdag

Huppakkeee, bed uit en naar kantoor! ’s Avonds heb ik mijn spullen ingepakt want ik moest er vroeg uit om naar Plettenbergbaai te vertrekken.

Vrijdag

Vrijdag

Ready voor Plettenbergbaai! Een huisgenootje bracht ons naar het vliegveld waar we de auto ophaalde die we hadden gereserveerd. Toen ik weg wilde rijden en de koppeling in wilde drukken kon ik de koppeling niet vinden.. Ik kijken, hmmm. Oh het is een automaat! Vet raar om in te rijden als je gewend bent om te schakelen!
We reden eerst door naar Robberg omdat we pas vanaf 14.00 uur in het Bed&Breakfast terecht konden. Hike schoenen aan en met volle moed gingen we op stap. We hebben de hike route van 9,2 KM gedaan, zwaar (voor ons) maar de moeite waard! ’s Avonds lekker uiteten en naar een man kijken die zandbeelden maakt, zo knap vind ik dat!

Zaterdag

Zaterdag

Uit bed, bikini aan, ontbijten en op naar het strand… We hadden het zwemmen met zeehonden geboekt. Helaas kon dit niet doorgaan door de mist die boven de zee hing. Het abseilen stond eigenlijk voor zondag op de planning maar ik had gebeld of het dan zaterdag kon. Dat kon gelukkig! Weer een vinkje bij de bucketlist (:. ’s Middags hebben we bij het kleine zwembad doorgebracht en een kleine fotoshoot gedaan. Toch weer handig zo’n waterproof camera ;D.

Zondag

Zondag

Met goede moed het bed weer uit om te hopen dat het zwemmen met zeehonden vandaag wel door kon gaan… Helaas, net toen we wilde gaan werd ik gebeld dat het weer was veranderd waardoor het weer niet door kon gaan. Een teleurstelling… wat gaan we dan doen? Op naar monkeyland, want ja, aapjes zijn wel één van de leukste dieren. Na de rondleiding van één uur even het toilet opzoeken. De tekst heb ik al vaker voorbij zien komen op Facebook etc, maar als je hem dan zelf een keer tegen komt moet er natuurlijk wel een foto van gemaakt worden!
’s Avonds hebben we de auto teruggebracht. Wat ga ik die automaat missen! Het was een erg fijne auto. Daarna hadden we een ‘doei’-dinner. want vandaag moeten weer 2 mensen ons verlaten ;(.

Deze week gaan 7 mensen weg. Gelukkig houden we nog een reünie. Deze week worden de flyers en posters geprint voor het fundraising evenement. Verder ben ik nog bezig om alle puntjes op de i te krijgen.

De afgelopen week ging voor mij best sloom. Ik hoop dat de rest van de weken ook zo sloom aanvoelen… dan lijkt het voor mezelf alsof ik er nog wat langer ben dan 2 maanden.

Lots of love,
Robin

5 Comments on “My weekdiary #42: Bye, ziek en Plettenbergbaai”

  1. Het ziek zijn is niet fijn, maar weer ’n mooi verhaal en prachtige foto’s!!
    Hoop voor jou mee dat het sloom gaat, groetjes van mij

    1. Ik weet nog niet of het gaat lukken om shark cage diving te gaan doen. Zou wel erg leuk zijn maar mijn geld is aardig op!
      Het zwemmen met zeehonden wil ik ook ooit nog is doen en dat met het shark cag diving is een goede reden om nog een keer naar Zuid-Afrika terug te komen!

  2. Zo Robin, ondanks het ziek zijn toch weer veel leuke dingen mogen doen! Ik denk dat als je straks terug komt, je echt een dijk van een herinnering hebt. Lijkt me echt rot om steeds afscheid te moeten nemen van je collega’s. Je trekt toch de hele tijd met ze op. En balen zeg dat het zwemmen met de zeehonden niet door kon gaan. Hopelijk kun je dat nog een keertje gaan doen daar! Hopelijk voel je je weer helemaal fit! 🙂 En wat ga je lekker met je bucketlist! 😀

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.