Nieuwe opzet film/serie reviews

ItsRobinReviews1 Comment

Soms ben je op zoek naar een toffe film of serie om te kijken. Je zoekt naar reviews maar als je deze leest weet je gelijk wat er gebeurd in de film/serie. Ik heb zelf een hekel aan spoilers. In het verleden heb ik een aantal reviews geschreven. Ik vond dit lastig omdat ik zelf geen spoilers wil geven maar wel mijn mening. Ik heb een opzet gemaakt waarbij jij zelf bepaald wat je precies leest, zonder spoilers!

Waarom een nieuwe opzet?

Zelf lees ik weinig tot geen reviews omdat 9 van de 10 keer uitgebreid wordt beschreven hoe de film (of serie) verloopt en hoe de karakters zijn. Dit vind ik zonde want zo weet ik al wat er gaat gebeuren en word ik tijdens te film niet verrast. Hierdoor kijk ik vaak alleen welk cijfer er op IMDb staat. Voor wie de website niet kent: hierop geven veel mensen hun mening over de film aan de hand van het geven van 1 tot 10 sterren. Doordat veel mensen dit doen heb ik vaak een goed beeld of het iets voor mij is om te kijken of niet.

Ik zie veel films en series en ik wil hier ook graag mijn mening over kwijt. Zoals al gezegd (geschreven ;p), hou ik niet van spoilers. Hierdoor heb ik nagedacht over hoe ik een review kan schrijven zonder te spoilen.
Mocht ik toch wat kwijt willen over een belangrijke gebeurtenis en een spoiler neerzetten zal dit er heel duidelijk staan. Spoilers zijn de reden waarom ik de trailer er niet bijzet. Ik vind dat een trailer tegenwoordig vaak een samenvatting van de film is of het geeft al veel belangrijke gebeurtenissen weer.

De nieuwe opzet

De film/serie: Hier zal heel kort en bondig staan waar het verhaal over gaat. Uiteraard zonder spoilers.

Genre: Spreek voor zich: drama, komedie, fantasie, etc.

Kijken als je in de stemming bent voor: Soms heb je zin in een harde actie film of een simpele film waarbij je totaal niet hoeft na te denken. Een andere keer heb je zin om een film te kijken waarbij je zelf goed na moet denken.

Rating x/5:★= hele ster ✩= halve ster.
Achter elke categorie staan het aantal sterren dat de categorie naar mijn mening verdient met een maximum van 5.

Klik op de categorieën om mijn mening te lezen.

[su_spoiler title=”Algemeen ★★★★★” icon=”caret”]Hier komt mijn algemene mening over de gehele film.[/su_spoiler] [su_spoiler title=”Verhaal ★★★” icon=”caret”]Is het verhaal voorspelbaar? Zit het vol met clichés? Vind ik het goed/slecht? [/su_spoiler] [su_spoiler title=”Muziek ★★” icon=”caret”]De muziek kan een extra dimensie/gevoel geven . Hierdoor kan de beleving nog net een stapje hoger zijn. [/su_spoiler] [su_spoiler title=”Acteerwerk ★✩” icon=”caret”]Acteerwerk maakt of breekt.[/su_spoiler] [su_spoiler title=”Montage ★★★★✩” icon=”caret”]Denk hierbij aan hoe de overgang van de scene’s is en het geluid. Het gaat hierbij dus niet over de muziek maar geluiden, bijvoorbeeld de achtergrond geluiden. [/su_spoiler]

Sidenote: Er zijn nog veel meer categorieën waarop beoordeeld kan worden. Voor nu hou ik het bij bovenstaande. Wellicht dat er wat afvalt of bijkomt. Dit ligt eraan hoe het bevalt. Deze nieuwe opzet is een probeersel.

Ik ben geen expert

Ik wil nog even benadrukken dat ik geen filmexpert bent. Ook al zie ik veel films. Ik heb hier niet voor geleerd. Het is mijn mening dus daarmee kan je het oneens zijn. Ik hoor in de reacties graag jouw mening. Daarbij het verzoek om ook geen spoilers neer te zetten, doe je dit wel zet het er dan duidelijk bij!

Benieuwd naar de eerste filmreview met nieuwe opzet?: Filmreview: The Shape of Water

One Comment on “Nieuwe opzet film/serie reviews”

  1. Pingback: Filmreview: The Shape of Water - It's Robin

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.