Ode aan… Emma Watson

ItsRobinInspiratie2 Comments

Elke maand komt er een ‘Ode aan…’ aan online. Dit kan een ode aan van alles zijn. Van muzieknummers, bands en artiesten tot landen, steden of personen. Deze keer een ode aan Emma Watson. Bekend als Hermelien in Harry Potter, maar naast dat zij super kan acteren doe ze nog veel meer.

School

Naast dat Emma goed kan acteren is ze ook nog is heel slim. Tijdens het filmen van Harry Potter kregen de kinderen 5 uur les per dag. In 2006 had Emma examens in 10 vakken die vergelijkbaar zijn met het eindexamen op de middelbare school. Voor acht examenshaalde zij een A* en voor de andere twee een A. In 2008 haalde zij A’s in haar ‘A-level’, dit is vergelijkbaar met het VWO en in ‘AS-level’, dit is vergelijkbaar met het havo. Emma heeft Liberal Arts gestudeerd en in 2015 behaalde zij haar bachelor.

He for She

Maar waar ik Emma vooral om bewonder is haar speech voor He for She:

In 2014 is ze hiermee begonnen. Emma is een feminist. Veel mensen zien feminisme als iets negatief en denken dat het gaat om mannen haat. Dit is echter niet wat feminisme is. Feminisme staat voor gelijke rechten voor mannen en vrouwen. Niet alleen voor gelijke lonen voor mannen en vrouwen voor hetzelfde werk maar ook dat het oké is voor mannen om hun emoties te tonen. Emoties maken je menselijk, waarom is het voor mannen niet oké om te huilen?

Bron afbeelding – Her Campus

2 Comments on “Ode aan… Emma Watson”

  1. Ik ken de juffrouw niet .Ben een van de weinige denk die de films nooit heeft gezien .
    Maar een pluim voor haar

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.