Ode aan… Tijn

ItsRobinInspiratie1 Comment

Iedereen in Nederland weet ondertussen wel wie Tijn is. Zo niet dan heb je toch wel onder een steen geleefd want het kwam overal voorbij. Zelfs in het buitenland werd het opgepikt! Lees snel verder voor mijn ode aan Tijn.

Lieve Tijn,

Wat ben jij bijzonder.
Volgend jaar ben jij er hoogst waarschijnlijk niet meer, het gene waar jij wilde was kinderen die geen 6 jaar mogen worden helpen. Helpen door nagels te lakken. Lange en korte nagels van mannen, vrouwen, kleine jongetjes en meisjes. Dat is wat je wilde en waar je gelukkig van wordt. Hoe geconcentreerd je elke keer bezig was, zo mooi om te zien, zo speciaal. Het is wat je vader al zei: “Het gaat niet om de vraag hoe lang je leeft maar om wat je uit het leven haalt. En jij, kleine jonge held, hebt in mijn ogen al heel wat uit het leven gehaald. Dankzij jou is er meer dan 2,5 miljoen opgehaald om de kinderen met longontsteking te helpen in derdewereldlanden.
Tijn, ik hoop dat je nog veel nagels mag lakken, kan genieten van de tijd die je nog hebt met je vrienden en familie. Het is je van harte gegund. Ik hoop dat veel mensen van jou leren. Je weet dat het einde dichtbij is en je zet je nog in voor zoveel andere kinderen die soms niet eens 6 jaar mogen worden.

Tijn, wat ben jij een mooi mens!

Stichting Semmy

Tijn heeft een vorm van hersenstamkanker. Dit is heel moeilijk te behandelen doordat de hersenstam ligt tussen de hersenen en het ruggenmerg. Daarbij komt dat 10 van de 12 hersenenzenuwen hun oorsprong in de hersenstam vinden. Hierdoor is het niet mogelijk operatief in de hersenstam te komen en komen de chemo’s niet tot nauwelijks bij de hersenstam terecht. Door geld te doneren aan Stichting Semmy wordt er onderzoek in Nederland gedaan om een behandelmethode te vinden die met behulp van bestraling wel werkt. Doneren kan via de website van Stichting Semmy.

Bron foto: Serious Request 3fm

One Comment on “Ode aan… Tijn”

  1. Mooi gezegt Robin dat over Tijn .je heb een foutje er in staan het is geen 2.5 ton Maar 2.5 Miljoen Euro.een geweldig mooi bedrag .je ziet als je de goeie snaar raakt de Nederlanders gul zijn .

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.