Ode aan… Zuid-Afrika

ItsRobinInspiratie2 Comments

Elke maand komt er een ‘Ode aan…’ aan online. Dit kan een ode aan van alles zijn. Van muzieknummers, bands en artiesten tot landen, steden of personen. Deze keer een ode aan Zuid-Afrika. Inmiddels ben ik ‘pas’ een jaar terug uit die prachtige land.

Zuid-Afrika

In september 2015 kwam ik aan. Het was spannend maar ik had er zin in. Klaar voor een nieuw avontuur is een vreemd land met nieuwe mensen en een andere taal. Tijdens mijn stage periode in Zuid-Afrika heb ik veel meegemaakt en geleerd. Ik heb gelachen en gehuild, nieuwe vrienden gemaakt. Zuid-Afrika is zo mooi, het verrast je na elke bocht. Zo mooi hoe er in één land zoveel verscheel kan zitten in het landschap. Soms is het vlak en kan je ver kijken maar meestal zijn het heuvel en bergen. Ga je omhoog en omlaag het land door op weg naar de volgende stad.

Ik mis je

Er zijn dagen dat ik het mis, dat ik erg terug verlang naar het land. Het heeft mij nog meer doen inzien hoeveel geluk wij hebben, hier, in Nederland. Men mag vaker stilstaan bij wat wij hier allemaal hebben aan voorzieningen, faciliteiten en diensten. Want nog is het voor ons allemaal niet genoeg, er moet altijd maar meer meer meer zijn. Helaas heeft ook niet iedereen in Nederland het goed maar hier zijn zo veel meer mogelijkheden om het wel goed te krijgen dan dat mensen in Zuid-Afrika hebben. Toch heb ik ervaren dat mensen in Zuid-Afrika dankbaarder zijn dan de meeste Nederlanders. Dat vind ik mooi. Een heel simpel klein gebaar tovert een lach op iemands gezicht en dat is goud waard. Wat ik vooral mis is de sfeer onder de mensen, de gemoedelijkheid in het huis waar ik verbleef. Iedereen stond open voor elkaar en het voelde niet gelijk alsof mensen je veroordeelde om wat je leuk of niet leuk vind, wat je draagt of wat je doet.

Zeven maanden heb ik in het mooie Zuid-Afrika mogen wonen en rondreizen. Helaas heb ik nog niet alles kunnen zien of doen. Maar ik heb er wel veel van mijn bucketlist kunnen afstrepen van bungee jumpen van de hoogste bungee brug in de wereld en skydiven tot mijn eerste tattoo en sandboarden.

Ik ben dankbaar dat ik dit avontuur in Zuid-Afrika mee heb mogen maken. Het is een prachtig land waar voor mij alles mogelijk leek.

Mocht je geïnteresseerd zijn in de foto’s op de pagina Werk aan de muur! kan je ze bestellen in verschillende maten en materialen.

2 Comments on “Ode aan… Zuid-Afrika”

  1. Wat super mooi geschreven. En inderdaad, wij in Nederland mogen best dankbaarder zijn voor de dingen die we al hebben. Toch wilt iedereen de nieuwste Iphone als hij uitkomt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.