PLOG: Addo Elephant National Park

ItsRobinItsRobin 1.0, Reisfoto's, Zuid-Afrika1 Comment

Afgelopen weekend ben ik voor de tweede keer naar Addo geweest. Ik schreef er al eerder een artikel over. De vorige keer had ik geen leeuwen gezien en dat was deze keer mijn doel. Ik heb nu ook een tour gedaan van twee uur en daarna zelf nog met de auto gereden.

Om 9 uur begon de tour dus we gingen op tijd van huis weg. Het heeft even geduurd maar ik durf het nu aan om hier te rijden. Ik heb dan ook de hele dag gereden. Zelf met de auto door een natuurpark rijden is ook eigenlijk best leuk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik vertelde Ryan, onze gids, dat ik graag een leeuw wilde zien en hij zei dat dat ook zeker één van zijn doelen was. Het was even zoeken maar toen vonden we niet één maar twee leeuwen. Het zijn broers die eigenlijk altijd bij elkaar zijn. In het park hebben ze 8 leeuwen in totaal waarvan er maar twee vrouwtjes zijn. Één vrouwtje heeft 3 kleintje van 11 maanden, haar hebben we helaas niet gespot.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We waren echt op 3 meter afstand wat heel bijzonder is om te zien. Toen we aankwamen keken ze ook allebei even en daarna gingen ze gewoon lekker verder slapen. De leeuwen in het park worden niet gevoerd. Ze moeten het dus echt op eigen kracht doen. Het kan dus zijn dat als je in het park bent je een leeuw een wild zwijn aan ziet vallen. Ryan vertelde dat leeuwen in het zwart wit zien. Een zebra is voor een leeuw dus eigenlijk heel goed gecamoufleerd. Wat Ryan ook nog vertelde is de wimpers van de mensen vroeger groter en langer waren. De wimpers zijn eigenlijk bedoeld om onze ogen te beschermen tegen bijvoorbeeld een vlieg die erin vliegt. Daarnaast heb je aan de kant waar je oren aan je hoofd vast zitten een soort flapje zitten. Heel vroeger ging dit flapje dicht als je onder water ging om ervoor te zorgen dat er geen water in je oren kwam. Ik wist dit allemaal niet en vond het erg interessant dat wij zo geëvolueerd zijn.

Tijdens de tour hebben we geen olifanten gezien. Dit kwam omdat het nog fris was en de olifanten zich meer laten zien om het heetst van de dag. Ons doel was dus om de olifanten te spotten als we zelf door het park zouden rijden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het eerste dier dat we tegen kwamen tijdens onze eigen auto tocht was een landschildpad. Deze zijn we heel veel tegen gekomen. Ze kunnen sneller lopen dan ik had gedacht.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tijdens de tour hadden we al veel mestkevers zien lopen maar nog geen die een drol aan het duwen was. Erg grappig om te zien omdat ze dit met hun achterpoten doen. Daarna zijn we verder gereden. We hebben veel dieren gezien die ik de vorige keer ook al heb gezien maar we hadden nog steeds geen olifanten gezien. Op een moment zag ik veel auto’s stilstaan dus ik zei: ‘Als daar geen olifanten zijn weet ik het niet meer’. En ja daar waren de olifanten! Ze liepen over de weg en er waren ook wat ‘kleintjes’ bij. Het was echt weer naast de auto en dat is en blijft zó ontzettend gaaf. Het zijn echt hele mooie dieren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik heb ook best wat gefilmd. Hier ga ik nog een video van maken maar uploaden gaat het helaas niet worden voordat ik terug thuis kom. Dat trekt te veel WiFi weg en duurt echt heel erg lang. De grote olifant die je aan ziet komen lopen liep langs onze auto. Als je hem zo aan zag komen lopen leek hij net te dansen. Écht zo mooi!

Ik ben heel blij dat ik de leeuwen heb gezien. Ik moet van de big 5 alleen nog de luipaard zien. Hier zouden ze er in Addo drie van moeten hebben maar sinds 2008 is er geen meer gezien. Ik vraag me dus af of ze nog wel leven.

Welk dier zou jij graag in het wild willen zien?

Lots of love,
Robin

One Comment on “PLOG: Addo Elephant National Park”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.