Portfolio: Join-us Area Paaspop

ItsRobinPortfolio3 Comments

In het schooljaar van 2014-2015, mijn tweede studiejaar jaar, kwam het bericht dat ze voor de Join-us Area bij Paaspop op zoek waren naar concepten. Samen met twee studiegenoten is er een concept bedacht en gepresenteerd aan Paaspop.

Join-us Area – Paaspop

Op Paaspop is er een area gecreëerd waar je als bezoeker zelf je eigen stukje kan claimen. Een mooie vorm van co-creatie tussen festival en bezoekers. Het idee is dat je als bezoeker/ondernemer zelf een concept/idee bedenkt en dit dan presenteert aan de Join Us Raad (Van 2). Zo heeft er krokettenrace plaatsgevonden of zet je er jouw eigen knutselhoek neer. Als jouw idee uitblinkt en realiseerbaar is heb jij kans om uitgekozen te worden en krijg je jouw eigen stukje Paaspop toegekend (Join Us).

It’s Game Time

Na brainstorm sessie’s met twee studiegenoten kwamen we uit op lasergamen met een laboratorium thema. Hieruit ontstond ‘The Crazy Laser Lab’ wat op Paaspop onder de naam stond als ‘It’s Game Time’. Vooraf is een begroting gemaakt zodat er inzicht was in de kosten. Als je door bent met je idee wordt alles door Paaspop terug betaald.

In het idee zat ook een stuk storytelling:
Een gekke professor een pil uitgevonden waardoor je 10 minuten onsterfelijk bent. Maar de pil bevindt zich nog in de test fase en wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele bijwerkingen.

Voor de voorbereiding moest veel geregeld worden. Lab-jassen, doeken, touw, laserpistolen, hekken, tafels, snoepjes die als de pillen dienden en mensen om mee te helpen.

De uitvoering

Paaspop 2015 vond plaats op 3, 4 en 5 april. Het was een week waarin het heel erg veel geregend had. Toen wij aankwamen was de Join-us Area nog niet helemaal klaar. Dit kwam omdat er een storm was geweest en met de vele regen zorgde dat voor één grote modderpoel. Op donderdag en vrijdag hebben we opgebouwd. Doordat het zo’n modderpoel was ging de Join-us Area later open.

Helaas was er een miscommunicatie geweest met het indelen van de mensen om te helpen waardoor er eigenlijk te weinig mensen waren. Gelukkig was het zo dat de mensen die er wel waren heel gedreven waren. En doordat de Join-us Area vrijdag pas laat open ging wisten veel mensen niet dat het zaterdag en zondag wel open was. De mensen die mee hebben gedaan waren heel enthousiast en vonden het lasergamen heel leuk.

Terug kijken

Als ik nu weer de foto’s zie en eraan terug denk is het een goede leer ervaring geweest. Ik heb hierbij echt geleerd dat communiceren zo belangrijk is. Voor tweedejaars studenten was het natuurlijk ook heel gaaf dat het ons gelukt was om met een eigen idee op een festival te staan. Daarbij weet ik nog dat het ’s nachts -4 was.. wat heb ik het KOUD gehad in die tent… De laatste nacht had ik van alles twee kledingstukken aan, haha.
Kortom: het was een mooie ervaring.

3 Comments on “Portfolio: Join-us Area Paaspop”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.