Recensie: Harry Potter and the Cursed Child Play

ItsRobinReviews, Tips2 Comments

29 oktober was het eindelijk zover. De dag waar ik al sinds 28 oktober 2015 naar uit keek! Het boek van Harry Potter and the Cursed Child had ik expres nog niet gelezen. Ik wilde mezelf echt laten verrassen. Benieuwd wat ik ervan vond? Lees dan snel verder.

Note: In het eerste stuk vertel ik globaal wat ik ervan vond zonder het verhaal te verklappen. Verder naar onder ga ik het verhaal vertellen en wat ik ervan vind. Dit wordt duidelijk aangegeven met spoiler alert.

Bij binnenkomst in het Palace theater kun je wat merchandise kopen. Ik kocht een tas met boek waarin foto’s van het stuk staan voor 20 Engelse pond. Op de tas staat Harry Potter and the Cursed Child.

Algemene recensie

We hadden de goedkoopste kaartjes (destijds 30 Engelse pond voor part 1 en 2 nu is het 40 pond) waardoor we helemaal bovenin op het balkon zaten en zagen we stuk van meer van boven af. We konden de rechterhoek van de voorkant van het podium niet zien tenzij we even gingen staan. Gelukkig werd daar niet heel veel op gespeeld. Gezichten kon je niet zien maar je kon wel makkelijk volgen wie wie was. Dat we wat krap zaten mocht de pret niet drukken. In het begin vond ik het echt even wennen om het op toneel te zien en niet op een scherm. Ook moet ik toegeven dat ik erg moest wennen aan Hermelien (ze wordt gespeeld door een zwarte actrice). Dit kwam omdat ze voor mij anders overkwam dan dat ik gewend was en ik haar wat harder vond dan in de films. Een persoon heeft toch wel invloed op het karakter maar het acteerwerk was wel geloofwaardig en goed. De acteurs praten duidelijk Engels en het is goed te verstaan en te volgen. Tijdens het kijken naar het stuk heb ik ook veel gelachen. Daarbij zijn de visual effect zo tof. Het is echt magie op het podium.

Het toneelstuk is echt een aanrader om heen te gaan. Het is zelfs nog wel te begrijpen als je de rest van de boeken niet gelezen hebt en niks weet van het verhaal van Harry Potter.

PAS OP SPOILER ALERT! PAS OP SPOILER ALERT! PAS OP SPOILER ALERT! PAS OP SPOILER ALERT! NIET VERDER LEZEN ALS JE HET BOEK/TONEELSTUK NIET HEBT GEZIEN EN NIET WIL WETEN HOE HET GAAT!!

Het toneelstuk

Dus wat vind ik van het verhaal: Harry Potter and the Cursed Child? Op het begin vond ik het nogal snel gaan omdat je door de jaren van Albus vliegt en ik vind het jammer dat ze Teddy Lupos er niet in hebben verwerkt. Dat Albus in Zwadderich terecht zou komen had ik wel verwacht en dat hij dan bevriend zou worden met Scorpius was voor mij ook erg voorspelbaar. Wel vind ik Scorpius karakter echt heel erg leuk en heb ik vaak om hem gelachen.

Ik was heel erg verrast dat ze terugverwezen naar Harry Potter en de Vuurbeker. Dat ze de dood van Cedric erbij halen had ik echt niet zien aankomen. De gebeurtenissen die plaatsvinden met de tijdreizer vind ik grappig weergegeven. Zo gek dat als er maar één andere gebeurtenis had plaatsgevonden de toekomst er zo anders uit kan zien. Het stuk dat Harry bij de strijd om Zweinstein overlijd was best wel eng. Het geluid ging dan heel hard en de dementors vlogen ook over het publiek. Dat Sneep terug komt en zichzelf weer opoffert vind ik erg tof. De actrice van Jammerende Jenny zette de rol heel goed neer en ik denk dat ik haar personage het beste werkelijkheid vond vergeleken met de films.

Ik vind het ‘jammer’ dat Harry’s litteken weer zeer gaat doen. In mijn optiek kan het litteken geen zeer gaan doen omdat de ziel van Voldemort die in Harry zat dood is. De reden waarom het litteken zeer deed was doordat Harry Voldemorts angst/boosheid dan voelde. Hier hadden ze wat mij betreft wel wat anders voor mogen verzinnen om het gevaar aan te kondigen. Wat ik heftig en ook wel een beetje onnodig vond was dat ze kijken hoe Voldemort Lily en James vermoord.

Maar goed, het verhaal neemt niet weg dat de boekenkast, de wisseltruc, de trein, de dementors, het duel tussen Draco en Harry, de overgangen van scenés en alle toverspreuken zo tof waren gedaan.

Ik rond het nu maar af ook al kan ik er makkelijk nog heel wat over schrijven. Als Harry Potter fan ben ik echt heel blij dat ik het toneelstuk heb gezien. Ik hoop dat Harry Potter and the Cursed Child verfilmd wordt, het naar Nederland in het theater komt en/of ze er een film van maken (dan wel met de oude acteurs pretty please).

Heb jij het boek al gelezen? Wat vond je ervan?

2 Comments on “Recensie: Harry Potter and the Cursed Child Play”

    1. Het is zeker de moeite waard. Met wat betere plekken is het nog meer de moeite waard. Ik weet alleen niet hoe het toneelstuk over komt als je het boek al wel hebt gelezen, nog steeds awesome hoe het op het toneel tot leven komt denk ik!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.