Serie review: Band of Brothers

ItsRobinItsRobin 1.0, ReviewsLeave a Comment

band_of_brothers_tv_series-3200x1200

Band of Brothers. De beste mini-serie die er is. Inmiddels heb ik er al drie keer naar zitten kijken en het verveeld nooit. Het gaat over de Tweede Wereldoorlog. 10 afleveringen volg je het verhaal van de Easy Company van de 506th Parachute Infantry Regiment, US 101st Airborne Division. Het is gebaseerd op het gelijknamige boek Stephen Ambrose. De overlevende veteranen hebben de acteur advies gegeven en hun verhaal verteld.

In de eerste aflevering zie je de training verder volg je ze vanaf D-day tot het einde van de oorlog. Voorafgaand aan bijna elke aflevering zie je de veteranen aan het woord.
De D-day aflevering vind ik erg gaaf. Het is goed gefilmd en geeft een redelijk goed beeld van hoe een chaos het was. Eigenlijk geeft elke aflevering een goed beeld van hoe het voor de mannen moet zijn geweest. De aflevering waarin ze een concentratiekamp tegen komen maakt me altijd erg stil en emotioneel. Het is en blijft zo heftig dat dit heeft plaatsgevonden. Ik krijg er ook altijd weer kippenvel van.

In de serie spelen niet veel bekende acteurs, zeker niet in 2001. Onder andere Damain Lewes, bekend van de serie Homeland, Donnie Wahlberg bekend van Saw en Eion Bailey, August W. Booth in Once Upon a Time spelen erin.

Ik zou er veel meer over kunnen vertellen maar dan verraad ik alles en dat is zo zonde. Je moet deze serie echt kijken!

Zelf wil ik graag de documentaire: “We Stand Alone Together” zien. Hierin komen de leden van de Easy Company aan het woord.

Wat vind jij de beste serie?

Lots of love,
Robin

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.