Stage in Zuid-Afrika – Izizwe Project

ItsRobinItsRobin 1.0, Zuid-Afrika2 Comments

izizwe4-300x212

Ik wist het meteen. Als het kan wil ik op stage in het buitenland. De kans doet zich nu voor en dan vind ik ook dat ik hem moet pakken. Een doel van 2015 was ook op stage gaan in het buitenland. Dit doel ga ik waarmaken! Vanaf September 2015 tot april 2016 zit ik in Port Elizabeth in Zuid-Afrika! Ik ga stage lopen bij Izizwe Projects.

Op mijn bucket list stond dat ik vrijwilligerswerk in het buitenland wilde doen. Dit kan ik bij Izizwe Projects waarmaken! Leren en tegelijkertijd iets goeds doen, ik vind het een mooie combi.

Izizwe Projects focust zich op de gemeenschap van Townships van Gqebera, beter bekend als Walmer Township. Ze richten zich vooral op de kinderen en werken samen met de Walmer High School, Walmer Primary school en lokale crèches. Het doel is het revitaliseren van gemeenschap-gecontrenceerde organisaties in de townshop. Vrijwilligers leren de Xhosa en township cultuur kennen en andersom leren de mensen de cultuur van de vrijwilliger.
Er lopen verschillende projecten voor de kinderen zoals dansgroepen en het Holiday Programme.

Ik vind de stage erg uitdagend. Ik krijg heel veel vrijheid en mag mijn eigen projecten bedenken. Zo kan ik bijvoorbeeld een Holiday programme in elkaar zetten. Ik zou dan alles moeten verzinnen en regelen zodat de kinderen zich in de vakantie een hele dag kunnen vermaken. Dit lijkt me erg leuk om te doen!

De zomervakantie is in december en januari. Erg raar, ik ben op 22 december jarig, normaal dus in de winter en deze keer vier ik mijn verjaardag in de zomer. Ik vind het erg fijn dat ik nu al een stage heb gevonden. Zo heb ik lekker veel tijd om alles uit te zoeken en om alles te regelen.

Ik kijk er erg naar uit!

Lots of love,
Robin

2 Comments on “Stage in Zuid-Afrika – Izizwe Project”

  1. Wat een onwijs bijzondere en mooie stage zeg! Wat geweldig dat je dat gaat doen, dat zal wel een hele gave ervaring worden (:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.