Tag: Harry Potter tag

ItsRobinPersoonlijkLeave a Comment

Ik was al een tijdje op zoek naar een leuke tag om in te vullen. Op twitter zag ik de Harry Potter tag voorbij komen die Tamara van Marategendraads gevonden had en ook ingevuld heeft. Nu kan het mijn vaste volgers niet zijn ontgaan dat ik een HP fan ben dus ik kan het natuurlijk niet laten op deze in te vullen! Komt hij dan:

1. Favoriete boek

Ik kan eigenlijk niet zo goed kiezen.. Ik heb de boeken ook maar twee keer gelezen en dat is om eerlijk te zijn al weer een tijd geleden. Als ik echt moet kiezen ga ik voor Harry Potter en de Vuurbeker omdat Hermelien hierin de S.H.I.T. opricht. Dit staat voor: Stichting Huis-elf voor Inburgering en Tolerantie. Hermelien wil dat er meer begrip komt voor huis-elfen en dat kan ik alleen maar toejuichen. Ik vind het ook erg jammer dat de huis-elfen niet meer in de films terugkomen..

2. Minst favoriete boek

Hierbij kan ik dus echt niet kiezen…

3. Favoriete film

Harry Potter en de Vuurbeker. Ik vind deze heel tof, de eerste drie delen zie ik als een soort inleiding. Bij de Vuurbeker begint het verhaal voor mij pas echt.

4. Minst favoriete film

Deze vind ik lastig… maar dan ga ik toch voor Harry Potter en de halfbloed prins. Toen ik deze in de bioscoop had gezien was ik teleurgesteld, ik weet dat er belangrijke gebeurtenissen zijn in deze film maar hij is wel minst favoriet.

 

5. Stukken uit het boek/film die jouw aan het huilen maakte?

Dat Dobby dood ging en Hedwig. Ik heb niet echt gehuild maar vond het wel erg zielig. Ook als Hermelien haar ouders betoverd om hen te laten vergeten dat zij hun dochter is.

6. Als je zou kunnen aansluiten bij een willekeurig karakter, wie zou dat dan zijn?

Hmmm, ik denk dat ik met Fred en George heel er zou kunnen lachen. Ik denk dat ik mij ook wel aan zou sluiten bij Ginny. In de films is haar rol niet heel groot en krijg je best moeilijk hoogte van haar vind ik maar als je het boek hebt gelezen begrijp je het beter.

7. Wie is jouw favoriete karakter?

Ik denk Ron. Ik vind hem zo grappig.. vooral zijn gezicht en de uitspraken. Kan er zo om lachen.

8. Wie is jouw minst favoriete karakter?

Dolores Omber, zij haalt toch zo erg het bloed onder mijn nagels vandaan….

9. Wat is jouw minst favoriete zin?

“I must not tell lies” Ik vind het zo akelige zin omdat Harry helemaal niet liegt maar de waarheid spreekt. Dat hij dit dan moet opschrijven… nope.

10. Wat zou jouw Patronus zijn?

Volgens Pottermore is het een Otter!

11. Als je de steen van wederkeer, onzichtbaarheidsmantel of de Zegevlier zou kunnen hebben, welke zou jij dan kiezen?

For sure, de onzichtbaarheidsmantel. Ik hoef niet altijd te winnen en hoe erg ik soms de mensen mis die er niet meer zijn je kan ze niet terughalen uit de dood.

12. In welk huis zou jij zitten?

Bij Pottermore ben ik bij Huffelpuf maar toen ik de sorteerhoed op had bij de Harry Potter Expo werd ik bij Ravenklauw ingedeeld. Ik kan in in allebei wel vinden. Huffelpuf staat bekend om harde werkers, trouw en geduld en Ravenklauw staat bekend om wijsheid.

13. Als je elk lid van de cast zou kunnen ontmoeten, wie zou dat dan zijn?

Emma Watson. Ik vind haar echt awesome.

14. Als je in het Zwerkbal team zou zitten, welke positie zou jij dan hebben?

Ik denk dat ik een jager zou zijn. Ik heb op korfbal gezeten en kan op zich best goed mikken. Daarbij kan ik snel reageren en ben ik best goed in andere te ontwijken (met trefbal bleef ik ook vaak als één van de laatste over).

15. Was je blij met het eind?

Mwah… Ik vond het vooral jammer dat het over was terwijl er nog zoveel te ontdekken is. Gelukkig is er nu de Harry Potter Play: Het achtste deel en natuurlijk Fantastic Beatst and Where to Find Them.

16. Hoeveel betekend Harry Potter voor jou?

De films heb ik altijd leuk gevonden maar dat vond ik gewoon leuk en betekende niet zoveel. Pas toen ik de boeken ging lezen ging er een hele wereld voor mij open. Het betekend voor mij vooral een nieuwe wereld ontdekken en daarin verdwalen en erbij wegdromen.

Wat betekend Harry Potter voor jou?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.