TOMS geven aan kinderen in nood

ItsRobinItsRobin 1.0, Persoonlijk, Zuid-Afrika5 Comments

Een paar weken terug heb ik samen met Lusi, de chauffeur van Izizwe Projects, 53 dozen opgehaald bij Missionvale met TOMS erin. In elke doos zaten 30 paar TOMS. Maandag 19 oktober hebben we ze uitgedeeld bij verschillende crèches en bij John Masiza Primary school.

First things first. De schoenen zijn gedoneerd door TOMS. Met elke aankoop van TOMS doe jij iets voor een ander. Een super mooi concept! De slogan van TOMS is dan ook: one for one.
Voor elke paar schoenen die jij koopt gaat er één paar schoenen naar een kind in nood. Daarnaast hebben ze ook nog brillen. Voor elke zonnebril die jij koopt krijgt een persoon in nood een hersteld gezichtsvermogen. Als jij meer een tassen persoon bent en een tas koopt bij TOMS zorg je voor een veilige geboorte voor een moeder en kind in nood.
Ik kan wel zeggen dat ik erg fan ben van dit concept en daarbij gelijk van TOMS.

Om 11.00 begonnen we bij Sinethemba crèche.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_0492

We hadden verschillende maten gekregen. 24 t/m 28 en 32 t/m 34. De aantal dozen van één maat verschilde wel. Zo hadden we er 2 van maat 24 en 16 van maat 26. Bij één jongetje trok ik zijn schoenen uit en die waren zo kapot. Ik heb hem expres 1 maat groter gegeven zodat hij er mooi in kan groeien en er wat langer plezier van heeft.

IMG_0510

Vervolgens zijn we doorgegaan naar Ilitha en Khaya. Daarna nog naar een andere crèche waar ze toen ze ons zagen heel vrolijk gingen springen en ’teacher’ gingen roepen. Geef je er één een high five dan willen ze allemaal een high five. Sommige kinderen hadden ook veel te grote sokken of te kleine schoenen aan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Als laatste zijn we bij John Masiza geweest. Hier heeft ook het Holiday Program plaatsgevonden. De leraren hebben ons hier geholpen en voor sommige kinderen was maat 34 te groot. We hadden van 32 en 33 niet veel dozen en die waren dan ook snel op. Ze bleven dan maar zeggen dat de schoenen niet pasten. We legde uit dat het niet erg is als ze wat te groot zijn omdat ze er dan in kunnen groeien. Dit leek niet echt tot ze door te dringen.

Op Facebook staat een klein filmpje!

Het was een mooie ervaring om de schoenen uit te mogen delen. Hopelijk komen er nog meer donaties binnen zodat we nog meer kinderen kunnen helpen!

Heb jij ooit vrijwilligerswerk gedaan of wil je het misschien nog gaan doen?

Lots of love,
Robin

5 Comments on “TOMS geven aan kinderen in nood”

  1. Zo dankbaar zijn die kindjes dan he! Zo zie je maar hoe een ander leven dat zij hebben. Ik zou ook nog super graag eens vrijwilligerswerk gaan doen in het buitenland.

    1. Vrijwilligerswerk doen in het buitenland is echt top vind ik. Je doet iets goeds voor je medemens en je ontdekt gelijk een andere land/cultuur.

  2. Pingback: Last week #31: Toms uitdelen, Oktoberfest en tattoo - It's Robin

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.