Van verzorgingsstaat naar Red de Zorg

ItsRobinItsRobin 1.0, PersoonlijkLeave a Comment

Ik begin me steeds meer af te vragen waar Nederland naar toe gaat. Ik wil graag jullie aandacht vragen voor de zorg omdat ik vind dat iedereen de zorg verdiend die hij/zij nodig heeft. Wellicht interesseert de politiek je niet zo maar dit is ook belangrijk voor jouw toekomst!
De afgelopen jaren is de verzorgingsstaat die na de Tweede Wereldoorlog is opgebouwd weer helemaal aan het afbrokkelen.
Na de Tweede Wereldoorlog is de verzorgingsstaat opgebouwd. Een verzorgingsstaat houd in dat veel zaken door de overheid worden gereguleerd, waaronder de gezondheidszorg, onderwijs, werkgelegenheid en sociale zekerheid.
In het begin van de jaren tachtig kwam het stelsel in Nederland in gevaar. Het werd onbetaalbaar. Er werden veel maatregelen genomen maar de verzorgingsstaat brokkelde steeds meer af. Door de staatsschuld en de crisis moest de overheid gaan bezuinigen. Tegenwoordig wordt er steeds meer gesproken over een participatiestaat. Bij een participatiestaat legt de overheid de organisatie van verantwoordelijkheden die veel geld kosten ergens anders in de samenleving, dit komt ook mede door bezuinigingen. Burgers worden hierbij geacht voor elkaar de verantwoordelijkheid te nemen.
Bron

Red de Zorg
De regering bezuinigt nu miljarden op de zorg.
Mensen die zorg nodig hebben omdat ze psychische problemen hebben, ouder worden of een handicap hebben raken de zorg die ze zo hard nodig hebben kwijt.

  • “Terwijl verzorgingshuizen sluiten en ouderen langer thuis moeten blijven wonen, bezuinigt de regering op de zorg thuis.”
  • “Terwijl ouderen in een verpleeghuis te weinig zorg en aandacht krijgen omdat de werkdruk voor medewerkers torenhoog is, bezuinigt de regering op de verpleeghuizen.”
  • “Terwijl zorgverzekeraars recordwinsten maken, bezuinigt de regering op de zorg aan psychiatrische en gehandicapte cliënten. “

Bron

Naast de mensen die hun zorg kwijtraken raken honderdduizenden mensen die in de zorg werken hun baan en inkomen kwijt. En geen baan/inkomen meer betekend minder uitgaven en dus minder aankopen maken. Hierdoor komt er weer minder geld vrij in de economie waardoor de economie en eigenlijk verder op achter uit gaat.

Ik wil jullie vragen om de petitie voor de zorg te tekenen. Het duurt niet lang en zo kunnen wij duidelijk maken dat dit niet is wat Nederland wil. Iedereen verdient de vrijheid om de zorg te krijgen die hij/zij nodig heeft!

Teken ook voor de zorg!

Op de website staat nog meer informatie over waarom deze actie wordt gehouden en wat het doel ervan is.

Lots of love,
Robin

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.