Zuid-Afrika: Addo Elephant National Park

ItsRobinItsRobin 1.0, Zuid-Afrika3 Comments

Donderdag 24 september zijn we met een aantal naar Addo Elephant National Park geweest. Wij noemen het gewoon Addo ;p. We hebben veel gezien en meegemaakt en gelukkig was het goed weer!

We gingen met ons huis, Marshall Upstairs, en nog 5 van Robin Road. In totaal waren we met 9 verdeeld over 3 auto’s. Wij reden als eerste voorop en werden ingehaald door een auto van Robin Road (die de weg niet wisten). We raakten iedereen kwijt en besloten dat iedereen zelf maar bij Addo moest zien te komen. Toen wij er eenmaal aankwamen stonden wij te wachten met slecht telefoon bereik… Toen we de andere bereikt hadden bleken hun bij de hoofdingang te staan en wij stonden bij een andere ingang. Wij zijn toen naar de hoofdingang gereden.

image-2015-09-28

Eenmaal binnen zagen we vrijwel direct olifanten in de verte staan. We zijn zelf met de auto erdoorheen gereden en hebben dus geen tour gedaan. Omdat wij studenten zijn en hier langer dan 6 maanden blijven was het ook nog is goedkoper om binnen te komen!

image-2015-09-28 (1)

Na een stukje gereden te hebben was er een uitzicht punt waar je op eigen risico uit de auto mag stappen. Hier zaten mooie vogels en het uitzicht was ook erg mooi!

image-2015-09-28 (2)

image-2015-09-28 (3)

image-2015-09-28 (4)

image-2015-09-28 (5)

De zebra’s stonden aan de rand van de weg. Toen we waren gestopt staken ze nog over. Heel gaaf om ze van zo dichtbij te zien in het wild en niet achter het hek zoals bij de dierentuin.

image-2015-09-28 (6)

image-2015-09-28 (7)

Nadat we bij een rustplaats even hadden gezeten en gepraat wilden één van de auto’s niet meer starten. Na eerst geduwd te hebben, wat niet werkte, is de auto een stukje meegesleept en toen startte hij gelukkig weer.

image-2015-09-28 (8)

Het hoogtepunt van de hele dag! Er stond een olifant langs de weg. Maar iets van 10 meter van ons verwijderd. Tot nu toe wil ik één van die foto’s op een canvas doek. Maar ik blijf hier nog zo’n 6 maanden dus dat zou best nog wel eens kunnen veranderen.  Hij stak over en bleef langs de weg lopen. We bleven er rustig achter aan rijden want het is eigenlijk erg gevaarlijk om er langs te rijden. Uiteindelijk hebben we dit toch gedaan maar ik kneep hem wel even.

image-2015-09-28 (9)

image-2015-09-28 (10)

image-2015-09-28 (11)

We zijn ook nog mestkevers tegen gekomen maar we zagen die te laat dus daar heb ik helaas geen foto’s van. Ik verbaasde me er wel over hoe groot ze eigenlijk zijn. We reden bij de ingang/uitgang eruit waar wij op het begin van de dag stonden. We waren het park uit en toen zat er een slang op de weg… helaas zagen we dit ook te laat en zijn we er overheen gereden.. oeps. Uitwijken of remmen lukte niet meer.

’s Avonds hebben we bij Robin Road gebraaid met de groep. Het was een erg leuke en gezellige dag! Het was erg warm. Jammer dat we geen leeuwen hebben gezien maar ik zal er vast nog wel een keer komen.

Lots of love,
Robin

3 Comments on “Zuid-Afrika: Addo Elephant National Park”

  1. Ik ben al blij als ik een Havik zie ,hier in de Pluimpot .Potverdikke zij loopt zomaar tussen het wild .Prachtig meid geniet er van 😉

  2. Pingback: PLOG: Addo Elephant National Park - It's Robin

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.