Terugblik Zuid-Afrika: een jaar geleden

ItsRobinItsRobin 1.0, Persoonlijk, Zuid-Afrika1 Comment

Daar stond ik dan 3 september 2015. Koffer ingepakt. Alles 10 keer nagecheckt. Afscheid genomen van de hond, verrast door collega’s, ‘uitzwaai’ feestje achter de rug. Klaar om naar Zuid-Afrika, Port Elizabeth te vertrekken voor 7 maanden stage bij Izizwe Projects. Er zijn momenten dat ik het heel erg mis. Ik ben blij en trots op mezelf dat ik dit avontuur aan ben gegaan. Hierbij een korte terugblik op de 7 maanden.

Township

Isn't this one of the cutest things you've ever seen? #southafrica #portelizabeth #walmer #township #seedoflove #izizweprojects #cuteness

Gelijk de eerste week maakte ik kennis met Walmer Township. Hier kwam ik elke week omdat Izizwe Project hier de mensen helpt. Het contrast was zo groot. Stel je een weg voor met aan de ene kant krottenhuisjes en aan de andere kans een grote luxe huizen met hoge schuttingen en prikkeldraad. Het verschil tussen arm en rijk is daar zo duidelijk. De mensen in de township waren blij met alles. Ze genoten van de kleine dingen. Er was ook wel een keerzijden. Tijdens de Holiday Program’s, waarbij we de kinderen vermaakten omdat ze vakantie hadden, werd brood uitgedeeld. Netjes in een rij gaan staan en iedereen krijgt één stuk. Soms was er brood over en deelde we dat ook nog uit. De eerste keer ging dit niet goed. Ze rende op je af en staken hun handen naar je toe of griste het uit je handen terwijl jij platgedrukt werd. Het overlevingsinstinct noem ik het maar. Hier zou dit erg asociaal zijn maar daar ‘weten ze niet beter’.

Minder leuke dagen

Jut en juul #southafrica #bavianen

Niet alles is rozengeur en maneschijn. Natuurlijk zitten er ook minder leuke dagen tussen. Ik ben geconfronteerd met mezelf en ben mij daar dingen gaan realiseren. Wie beschouw ik nou als echte vrienden en ‘stiller’ zijn dan de rest is helemaal niet erg. Verder mis je soms het thuisfront, even heen en weer van Nederland naar Zuid-Afrika zit er niet in.

Reizen

#monkeys #madagascar #lemur #oudtshoorn #cangowildliferanch

Ik heb er tijdens vakanties en weekend veel gereisd. Veel gezien en veel gedaan. Ik ben onder andere twee keer naar Kaapstad geweest en wat een heerlijke stad is dat. Verder heb ik gebungeejumped, geskydived en met haaien ‘gezwommen’. Addo Elephant park vind ik fantastisch. Ik heb een paar keer gehad dat er een olifant echt nét langs de auto liep en dat ik zo mooi en speciaal. Ik heb alleen nog niet alles gezien/gedaan wat ik in Zuid-Afrika wil zien/doen. Ik wil dan ook graag nog eens terug.

Een ervaring op zich

Kaap de goede hoop! #capeofgoodhope #kaapdiegoeiehoop #southafrica

Stage in het buitenland is een hele mooie ervaring. Alle mensen die je leert kennen. Iedereen is open en het maakt niet uit hoe je doet of wat je leuk vind. De spontaniteit in het huis mis ik wel heel erg. Van het meezingen met Djumbo, Kus en K3 tot spelen met de kinderen van de Township.

Ik heb er absoluut geen spijt van en zou het zo nog een keer doen!

Lots of love,
Robin

One Comment on “Terugblik Zuid-Afrika: een jaar geleden”

  1. Is het gewoon alweer een jaar geleden dat je erheen ging? De tijd gaat veel te snel dus. En die aapjes op je schoot en schouder, super cute.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.