Zuid-Afrika: (PLOG) Rondleiding Walmer Township

ItsRobinItsRobin 1.0, Reisfoto's, Zuid-Afrika5 Comments

Maandag 7 september hebben Manon, Kim en ik een rondleiding gehad door Walmer Township. We werden rondgeleid door een vrouw die er zelf woont. Ze werkt zelf als vrijwilliger voor Izizwe Projects.

IMG_3662

IMG_3664

IMG_3665

De draden die je ziet is illegale elektriciteit. Ze vertelde dat de jongste die eraan overleden is 3 jaar was. Er gaan best veel mensen door dood. Maar de mensen blijven het wel doen.

IMG_3667

Waterpomp waar maar een heel klein straaltje uit komt. Eigenlijk moet het water eerst gekookt worden voordat het echt bruikbaar wordt maar dat doen veel mensen niet.

IMG_3668

IMG_3672

De geiten en honden lopen gewoon over straat. Voor de honden moet je wel uitkijken.

IMG_3673

IMG_3679

IMG_3684

IMG_3687

IMG_3691

Bij één crèche kwamen we binnen en werden we gelijk bestormd door de kinderen. Ze pakken je benen vast en willen opgetild worden. Ik kon geen stap meer voorruit zetten, haha. Ze duwen en vallen over elkaar heen omdat ze je willen vasthouden. Ik wist echt even niet wat me overkwam. Als je foto’s gaat maken vinden ze dat ook helemaal geweldig.

IMG_3695Deze kinderen waren rustiger en gingen voor ons zingen.

De tour heeft 2/2,5 uur geduurd. Het is veel wat op je afkomt. Normaal zie je het op foto’s of op tv maar nu loop je er zelf doorheen. Dat is echt raar. Op het begin stonden er nog best wat normale huizen. Deze zien er prima uit maar in zo’n huisje wonen ze dan wel met 10 mensen of meer. Wat verder door is een deel waar ze geen water en elektriciteit hebben. Dit zijn ook allemaal krotten.

Dit is de township waar wij het meeste zullen zijn dus het was wel fijn om het al gezien te hebben. Daarnaast heeft de mevrouw ook verteld wat ze nog nodig hebben. Dinsdag is onze eerste dag stage. (Ik schrijf dit op maandag). Ik ben erg benieuwd hoe dat gaat zijn.

Lots of love,
Robin

 

5 Comments on “Zuid-Afrika: (PLOG) Rondleiding Walmer Township”

  1. Dit neem je je hele leven mee ,zulke ervaringen. Goed te zien dat er meer is als ons landje . Waar alles perfect geregeld is .Groetjes Opie en een dikke knuffel er bij

  2. Pingback: Last week: Walmer, cheetah aaien en safari

  3. Jeetje, wat heftig zeg om dat allemaal te horen van die elektriciteit en hoe de mensen daar leven. Kan me voorstellen dat het diepe indruk op je maakt. Wat leuk dat de kindjes zo aanhankelijk zijn. Heel anders dan hier hè. Ik ga snel even verder lezen!

    1. Je ziet hier heel goed het verschil tussen arm en rijk. Dat is echt heel erg absurd! Gisteren TOMS uitgedeeld en dat was zo.. dankbaar. Die lachjes als ze de schoenen aan hadden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.