Zuid-Afrika: Vlucht en eerste dagen

ItsRobinItsRobin 1.0, Zuid-Afrika2 Comments

Donderdag 3 september was het zover. Vanaf februari wist ik al dat ik stage ging lopen in Zuid-Afrika. Hoe dichterbij het kwam hoe meer zin ik erin kreeg maar ook hoe spannender het werd. In dit blog(je) vertel ik hoe de vlucht en de eerste dagen waren!

IMG_3639

Om 19.45 vertrok de eerste vlucht naar Frankfurt. We vlogen met Lufthansa. De vlucht naar Frankfurt ging erg snel.. je stijgt, vliegt ongeveer 10 minuten en je daalt weer. We kregen een sandwich om te eten. Voor de tweede vlucht moesten we om 21:20 boarden. Rond 22.00 vertrokken we voor een vlucht van 10,5 uur.

IMG_3641

Voor ons hadden we een scherm waarop je films kon kijken, muziek kon luisteren, kon zien waar we waren en nog wat andere dingen. Ik heb Man Up, The Water Diviner en de helft van Pitch Perfect 2 gezien. Verder heb ik geslapen, voor zover dat lukte. We kregen ’s avonds te eten en ’s ochtends ontbijt.  Rond 8:45 landden we in Johannesburg. Hier zou om 10.25 het vliegtuig vertrekken. We moesten best opschieten want we moesten opnieuw door de douane heen. Onze koffers pakken en opnieuw inchecken. Koffers opnieuw ingecheckt, hup naar de gate. Toen we een schuifdeur uitkwamen kwam er gelijk iemand naar ons toe. Hij zag drie meiden zoekend om zich heen kijken waar ze heen moesten. Hij leidde ons naar de controle en vroeg 100 rand per persoon. Dit hebben we maar gegeven. Uiteindelijk was het boarden pas om 10.25 en niet om 9.55. We waren dus nog goed op tijd. Rond half 1 kwamen we aan in Port Elizabeth.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We werden opgehaald door Samantha en Lucy. Zij brachten ons naar het huis. Hier kregen we gelijk een rondleiding. Vervolgens haalde we het dochtertje van Samantha, Nina, op. Daarna gingen we terug naar het huis om daarna boodschappen te gaan doen. Twee andere huisgenootjes gingen ook mee. We zitten met zijn vijven in het huis. Achter het huis staat nog een huisje waar 2 meiden inzitten. Voor het huis, zoals op de foto te zien, staat nog een huis daar verblijven 3 meiden. In een ander huis zitten nog 5 meiden en 2 jongens. In totaal zijn we nu dus met 17. Vrijdag avond zijn we met zijn alle uit eten geweest. Dat was op de heenweg al gelijk een avontuur omdat we in de auto de rest kwijt raakte. Een leuke eerste avond gehad! Vaak is het zo dat iedereen naar het huis komt waar ik in zit. Het is dus een beetje het hoofdhuis. In totaal kunnen er iets van 25 mensen in.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De eerste nacht heb ik heerlijk geslapen. Zaterdag gingen we naar een winkelcentrum. Ik heb handdoeken en een strandhanddoek gekocht. Deze paste niet in mijn koffer dus besloot ik maar om die hier te kopen. Daarna zijn we nog naar een drank winkel geweest. Dit was een soort loods met heel veel drank. ’s Avonds hebben we een maaltijd in elkaar geflanst met wat er nog in huis was.

IMG_3659

Zondag zijn we naar het strand geweest. Dit is ongeveer 10/15 minuten lopen. Elke zondag is er ook een marktje. Ik had toen mijn camera niet bij dus daar heb ik geen foto’s van. Gelukkig is er nog genoeg tijd om daar foto’s van te maken en een paar leuke dingen te kopen. Ik ben best ver de zee in geweest en door de golven gezwommen. Eerst was het heel koud maar je went er best snel aan. Door de golven zwemmen en springen was heel leuk!

Gisteren hebben Manon, Kim en ik een rondleiding door Walmer Township gehad door een hele leuke vrouw die er zelf in opgegroeid. Ze werkt nu zelf als vrijwilligster voor Izizwe Projects. Hier komt donderdag een artikel van online.

Ik zet nu voornamelijk veel foto’s op Instagram dus als je op de hoogte wil blijven hou ik je niet tegen om me te volgen.

Lots of love,
Robin

2 Comments on “Zuid-Afrika: Vlucht en eerste dagen”

  1. Goed te horen dat jij je al thuis voeld .dikke knuffel van Opa en oma .die het niet lukt te reageren

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.